15-2: EVC Zondag 2 – Purmersteijn 5 7-0 (1-0)

De “Vrienden van de Zondag 3 min 1” zijn aan een ongekende reeks bezig. In de laatste 7 wedstrijden werd er slechts 1 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld, alle andere wedstrijden werden gewonnen. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn 5 op het programma, de enige tegenstander waar we dit seizoen nog niet tegen hadden gespeeld. Wederom 13 spelers en een nieuwe fluitist, Rob van Dort. Zo valt er een brief in je bus en zo ben je vrijwilliger, klasse Rob.

Purmersteijn 5 was dit seizoen goed begonnen, maar was de laatste weken wat weggezakt. De reden werd al snel duidelijk; veel temperament en weinig samenspel. Al binnen 1 minuut had Erwin Rossenaar de 1-0 op zijn schoen, maar hij kwam net een teenlengte tekort om de bal uit een voorzet van Alec Fanger binnen te schieten. Nog geen 10 minuten later was het wel raak. Toon Visser kreeg een vrije doortocht over links en schoot de bal beheerst onder de doelman door, 1-0. Een grote uitslag lag in het verschiet, maar wij maakten het onszelf onnodig moeilijk tegen deze matige tegenstander die slechts een stuk of 3 goede voetballers in het team had. Purmersteijn kreeg zowaar de geest, waarbij het team werd opgezweept door hun doelman, de look-a-like van Najib Amhali. Een andere opvallende speler was de linksback van Purmersteijn die zo leek weggelopen uit de film Cool Runnings. Het was niet zijn weertype, hij had het vooral koud. Even leek het opportunistische spel van onze tegenstander nog voor gevaar te kunnen zorgen, maar grote kansen bleven uit en Patrick Sombroek hield zijn doel simpel schoon. Grote kansen kreeg EVC aan het einde van de eerste helft wel, maar we waren niet helemaal scherp en de doelman wist met wat geluk zijn doel nog schoon te houden. Zo gingen we met 1-0 aan de thee.

We waren nog niet aan de tweede helft begonnen of de rechtsback van Purmersteijn schoot een voorzet in eigen doel, 2-0. Daarmee leek de wedstrijd al beslist, helemaal toen Jeroen Klein 5 minuten later de 3-0 binnenschoot. Bij Purmersteijn was de fut er direct uit en met wat meer overleg had een score van boven de 10 er nog echt ingezeten. Slechte afronding, de lat en een gelukkig doelman stonden een monsterscore in de weg. Nu bleef het via nog 2 doelpunten van Jeroen en nog 1 van Toon bij 7-0. “Man of the Match” was de scheidsrechter die zijn roeping lijkt te hebben misgelopen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hauwert’65 2, dat in de uitwedstrijd nog een lastige tegenstander bleek.