7-3: EVC B1 – ADO’20 B1 1-2 (1-1)

EVC B1 is in de topper tegen ADO’20 B2 met 1-2 onderuit gegaan. Een topper werd het overigens nooit. ADO’20 was zeker in de tweede helft op alle fronten beter en een 1-5 uitslag had makkelijk gekund. Bij EVC ontbrak de geblesseerde Huub van Maanen en Casper de Vries meldde zich ’s morgens ziek aan de aftrap. Casper begon nog wel, maar in de loop van de eerste helft werd snel duidelijk dat hij niet fit was en voetballen eigenlijk helemaal niet kon. EVC kwam nog wel prima uit de startblokken. Brian Rossenaar maakte binnen 2 minuten fraai de 1-0, na goed voorbereidend werk van Daniël Kemper. Daarna nam ADO’20 het heft in handen en moest EVC zich beperken tot verdedigen. Dat ging helemaal zo slecht nog niet, want grote ADO-kansen bleven uit. Vooral invaller Emiel Claasen (B2) deed het prima tegen een ijzersterke ADO-linksbuiten en zo bleef het lang 1-0. Toen we eenmaal met teveel mensen onze verdedigende stellingen verlieten schakelde ADO razendsnel om en werd het 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de rust moest de zieke Casper er echt uit en bleef ook Coen Smit geblesseerd achter. Het werd voor trainer/coach Tom Brouwers puzzelen met de opstelling, helemaal toen na 10 minuten spelen ook nog sterkhouder Remon Dil geblesseerd naar de kant ging. Philip Vane en Djim de Wit, wekenlang geblesseerd en vandaag eigenlijk alleen stand-by, moesten toch voetballen. Het fysiek veel sterkere ADO drukte EVC achteruit en zette na een kwartier spelen de 1-2 op het scorebord. Uit een afgeslagen hoekschop werd de bal via de binnenkant van de paal binnengeschoten. Ondertussen ging ook Dave Goede nog geblesseerd naar de kant en zo stonden er nog hooguit 7 fitte spelers in het veld. Een grote nederlaag bleef EVC gespaard, omdat ADO bleef volharden in het missen van de allermooiste kansen. In de laatste minuut leek de bal voor EVC nog een keer goed te vallen om zo stiekem de onverdiende gelijkmaker binnen kunnen schieten, maar dat gebeurde niet. Na exact 80 minuten floot de prima leidende KNVB-scheidsrechter voor het einde en zo is de eerste nederlaag in de promotiepoule een feit,

Volgende week uit tegen SVA B1, ook een tegenstander van formaat. Laten we hopen dat een aantal spelers dan toch weer fit zijn. In ieder geval veel succes!