Materazziiiiiiiiiiii!!!!!!

Na de overwinning van vorige week in de topper tegen Wherevogels waakt Bas ‘Guardiola’ Huygen al de gehele week voor onderschatting van Purmersteijn. Toch kan de gelauwerde coach niet voorkomen dat zijn toppers compleet inspiratieloos beginnen aan de uitwedstrijd van vandaag.

Er zit geen enkele lijn in het spel van EVC F4 en van de saamhorigheid die het team de afgelopen weken etaleerde, is al helemaal geen spoor te bekennen. Het is ieder voor zich en dit zorgt ervoor dat er geen enkele kans valt te noteren in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Er moet een verkeerde uittrap van de keeper van Purmersteijn aan te pas komen om Keano ‘Totti’ van Eikeren in kansloze positie te brengen. Keano twijfelt geen moment en zorgt voor de 0-1 voorsprong.

Rust

Hoewel er geen enkele aanleiding toe is, lopen de pupillen met een hoop praatjes richting de kleedkamer. Sterallures wellicht? Wie zal het zeggen.

In de tweede helft zien we een compleet ander wedstrijdbeeld. Purmersteijn heeft in de eerste helft gezien dat de koploper niet in goede doen is en gaat vol in de aanval. Dit resulteert in een reeks goede kansen. Jayden ‘Neuer’ Koning houdt zijn team echter op de been met een aantal fraaie reddingen en – naar eigen zeggen – ‘een beetje geluk’ wanneer de bal via de lat terug het veld in stuitert.

Waarschuwing

Je mag verwachten dat dit een signaal voor de F4 moet zijn om wakker te worden en er een schepje bovenop te doen, maar helaas. Zelfs Jake ‘Pogba’ Keizer – normaal een toonbeeld van teamwork – ziet wanneer hij op links twee man passeert Keano – die in vrije scoringspositie staat – over het hoofd en gaat voor eigen succes. Zo blijft het 0-1 en is de spanning te snijden als Purmersteijn opnieuw de aanval kiest.

De eerste kansen worden opnieuw door Jayden ‘Neuer’ Koning onschadelijk gemaakt, maar als een schot van een aanvaller van Purmersteijn door Ryan ‘Ronaldo’ Dijkhuizen van richting wordt veranderd, is de doelman kansloos. De terechte 1-1 is een feit.

Glorie

Zelfs na de 1-1 blijven de toppers van Guardiola op een kluitje voetballen en zoeken ze vooral eigen succes. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook. Zo speelt Mike ‘Alba’ Regter weer een beresterke partij in de verdediging, doet Devy ‘Klaassen’ Huygen als vanouds zijn stinkende best (hij scoort zelfs bijna de winnende, red.) en blijven Lucas ‘Messi’ de Waal en Rens ‘Materazzi’ Zoutberg wel oog houden voor hun medespelers.

Als Purmersteijn de aanval blijft zoeken, kijken de toeschouwers met geknepen billen toe in de hoop dat EVC het gelijkspel kan vasthouden. Meer zit er kennelijk niet in vandaag. Maar dan is er de onverzettelijke Rens ‘Materazzi’ Zoutberg die zijn tegenstander passeert en met een vlammend schot in de verre hoek voor de 1-2 zorgt.

De wisselspelers rennen van de zijkant het veld in alsof ze de WK-finale hebben gewonnen en vliegen de doelpuntenmaker om zijn nek. Even zien we de saamhorigheid weer terug waar de toeschouwers zo naar hebben verlangd.

Als niet veel later het laatste fluitsignaal klinkt, is de vreugde enorm en kennen we in Rens ‘Materazzi’ Zoutberg een zeer terechte matchwinner.

Wijze les

De drie punten gaan mee naar Edam, maar Bas ‘Guardiola’ Huygen spreekt na afloop over ‘een hele hoop egotjes in zijn team die allemaal op zoek zijn naar eigen succes.’ Laten we hopen dat deze wedstrijd een waarschuwing is geweest voor zijn toppers. Want alleen als ze samenspelen zoals we dat van ze gewend zijn, ligt het kampioenschap in het verschiet.

Groet,

De Toeschouwer.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …