17-1, oefen: KGB B1 – EVC B1 3-3 (2-1)

De winterstop is voorbij en het voetbalseizoen staat weer op het punt van beginnen. Voordat we gaan starten met de voorjaarscompetitie worden er eerst nog twee oefenwedstrijden gespeeld. Die van vorige week tegen SVA B1 ging vanwege de orkaan niet door, maar vandaag kon er met het fraaie winterweer wel gespeeld worden. Uit bij KGB B1 in Bovenkarspel, waar inmiddels ook een mooi kunstgrasveld ligt. KGB was voor de winterstop op een gedeelde 1e plaats geëindigd in een andere 2e klasse. Op papier een tegenstander van formaat dus. Maar goed, de ene 2e klasse is de andere, zo bleek maar weer eens vandaag. EVC speelde KGB bij tijd en wijle van de kunstgrasmat, maar na 80 minuten was de stand “slechts” 3-3.

Vanaf de aftrap was EVC de bovenliggende partij en al na 5 minuten had Azeddine Sout de mogelijkheid om de score te openen. Brian Rossenaar ging alleen op de doelman af en legde keurig breed op de meegelopen Azeddine. Die had de bal met een leeg doel voor het inschieten, maar van heel dichtbij ging de bal toch naast. Even later was daar alsnog de voorsprong. Uit een prachtige aanval, waarbij de bal door de hele ploeg ging, kwam deze uiteindelijk bij Quino Idsinga. Quino gaf hem vervolgens mee aan Brian. De hoek was nog niet zo makkelijk, maar vanaf links schoot Brian hoog en hard raak, 0-1. EVC ging verder en het was wachten op een volgende EVC treffer. Met kunst en vliegwerk hield de sterke KGB-doelman zijn doel echter schoon en ook werd zo af en toe de helpende hand toegestoken door de grensrechter van onze tegenstander die wel heel erg opzichtig in het voordeel van zijn team stond te vlaggen. Uiteindelijk hielp hij daarmee zijn team wel weer in de wedstrijd, maar stonden wij tot twee keer aan toe heel kinderlijk te verdedigen en was de stand zomaar 2-1. Bij KGB kwam al het gevaar van een snelle buitenspeler vandaan, die waarschijnlijk ook nog eens aan discus- of speerwerpen deed. Iedere ingooi van zijn hand kwam bijna als een hoekschop voor het doel. Vlak voor rust kregen de sterk spelende Huub van Maanen en Dave Goede nog een kans op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet in. Overigens had de bal bij Daniël Kemper ook nog een keer op de stip gekund, toen de doelman met twee benen vooruit eerst Daniël speelde en daarna de bal.

In de tweede helft reeg EVC helemaal de kansen aaneen. Het werd al snel gelijk toen Ramon Dil uit een hoekschop van Brian de bal heel fraai tegen de touwen kopte, 2-2. Onder aanvoering van een zeer ijverige Dave, die amper was af te stoppen door KGB, ging EVC op jacht naar de voorsprong. Azedinne was er heel dichtbij, maar met een weergaloze sliding haalde een KGB-verdediger de bal van de doellijn. We hadden pech toen Dave werd diep gestuurd en hij de bal langs de doelman speelde, maar deze via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. De rebound was voor Huub, maar ook zijn inzet werd van de lijn gehaald. De volgende actie was van Brian die naar binnen ging en op doel schoot. Achter het doel telde wij hem al, maar de doelman kon nog net met zijn vingertoppen bij de bal. Daarna gaf de scheidsrechter wel heel makkelijk een tijdstraf toen de grensrechter, niet voor de eerste keer, een overduidelijk hoekschop tot achterbal degradeerde en Brian daar wat van zei. Het maakte verder niet uit, want met 10 spelers scoorde Dave met een weergaloze goal de 2-3. Uit een voorzet nam hij van een meter of 10 de bal ineens op zijn schoen en als een raket verdween deze langs de doelman. Buit binnen, maar helaas zat het venijn in de staart. Casper de Vries werd bij het uitverdedigen afgestopt (wij dachten aan een overtreding), maar de scheidsrechter gaf in het daaropvolgende duel de vrije trap aan KGB. De bal draaide in en viel ongelukkig op de voet van Mitchell Rossenaar, waarmee hij doelman Rens van Dijk passeerde, 3-3 en dat was ook de eindstand van deze verder uitermate sportieve wedstrijd.

Mannen, prima gespeeld! Complimenten aan onze nieuwe speler Djim de Wit die voor het eerst meespeelde en dat uitstekend deed. Volgende week start de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen het sterke SDOB B1. Veel succes!