MO19-1 WINT TWEEDE BEKERDUEL RUIM

EVC MO19-1 – MARKEN MO19-1 : 9-0 (3-0)

Op een heerlijke doordeweekse avond stond de tweede beker poulewedstrijd op het programma. De eerste was ruim gewonnen, dus kon EVC een grote stap zetten richting de winst in deze poule. Door blessureleed ontbraken al enkele speelsters, maar daar kwamen nu ook twee verdedigsters bij. En het aanbod van defensieve speelsters is al niet zo groot in dit team, dus werden er invalsters geregeld. Met prachtige nieuwe tenues van sponsor “SPOT” namen onze meiden meteen het initiatief. Na een snelle aanval wist Noah Suurmond de vrijstaande Famke Stuijt te bereiken, waarna al in de 8e minuut de 1-0 op het scorebord werd gezet. Slechts twee minuten later was het wederom Famke, die na een mooie combinatie met Daphne de Groot, het net vond, 2-0. Toen begon ook Marken enkele aanvalletjes op te zetten, maar met goede verdedigende acties van Roos Nordmann, Iris Taam en invalsters Janna Groes en Anne Prinsze werd slechts één kans weggegeven. Het daaruit volgende schot verdween naast het doel van Fenna Swier. In de 23e minuut kwam Anne op over de as en na een schitterende dubbele een/twee met Daphne en Famke bracht zij de stand op 3-0. Zoals gewoonlijk werden halverwege de eerste helft de wissels doorgevoerd. Roos mocht niet langer spelen vanwege een herstellende lies, dus die was uitgespeeld. Vervangster Britt Ooms liet opnieuw zien dat zij een kanjer van een verdedigster is. De dames van het schiereiland wisten niet tot scoren te komen, maar bij EVC stokte het doelpunten maken ook. Een paar goede voorzetten van Annemijn Westerneng en het steeds mee opkomen van Kim Uijlenhoed en Jamy Haselager brachten hier geen verandering in tot de rust.
Ook in de beginfase van de tweede helft lukte het niet om te scoren. Marken putte hier moed uit en ging op zoek naar een treffer. Maar ook nu gaf onze defensie geen meter prijs. Hierbij was mooi om te zien dat de jeugdige invalster Tessa de Jong een prima partij speelde. In de 60e minuut ging de schiettent dan weer open en was het Famke, die op aangeven van Noah, de 4-0 in de boeken schoot. in de 64e minuut nam Anne een vrije trap op eigen helft. De bal zeilde precies over de Marker verdediging, waarna Kim Bakker het doel onder vuur nam. De paal stond echter in de weg, maar de attente Famke tikte simpel de 5-0 in het net. De aftrap werd genomen, maar de gasten verprutsten dit dusdanig dat Famke de bal kon oppikken en linea recta naar het doel kon stormen om de 6-0 aan te tekenen. Annicka Kuipers wist over links ook regelmatig de aanval te zoeken en zo bleef rood/groen de opponent onder druk zetten. Van goed storen in de zestien door Jamy wist Noah optimaal te profiteren en het net te laten bollen, 7-0. Onze captain Nina de Groot was bij vele aanvallen betrokken en liet anderen daardoor scoren. Maar toen zag zij haar kans schoon om een solo te ondernemen en daarna ook de keepster te laten vissen, 8-0. Omdat bijna iedereen al gewisseld was geweest besloot de trainer om, bij deze veilige stand, drie achterhoede speelsters naar de kant te halen. Er werden drie vrijwilligers aangewezen om deze posities in te vullen. Noah en Annicka hielden zich prima staande als backs en Nina liet zien ook als laatste vrouw uit de voeten te kunnen. Slechts een enkele keer moest keepster Fenna nog handelend optreden, maar het slotakkoord was voor EVC. De 9-0 kwam op naam van Kim B. en de paar mogelijkheden om in de dubbele cijfers te komen werden niet meer benut. Door deze tweede zege staat de Edammer equipe bovenaan in de poule en valt over enkele weken de beslissing.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …