VR1 ONDERUIT IN EERSTE COMPETITIE DUEL

DZS VR1 – EVC VR1 4-1 (2-0)

Met slechts elf speelsters reisde ons dameselftal af naar Neck. Hierbij ook nog eens speelsters met lichte fysieke klachten en dan weet je dat het moeilijk wordt op een zeer zacht en glad veld tegen een fysiek sterke tegenstander. Daar komt nog bij dat EVC al vrij snel op een 1-0 achterstand werd gezet en liepen we achter de feiten aan. Maar de knoklust van onze meiden was lovenswaardig en ontstonden er toch ook kansen op de gelijkmaker. Maar inzetten van Selma Evrengün, Vérouschka Petrovic en Janna Groes gingen naast en over of waren een prooi voor de keepster. Richting het rustsignaal viel de 2-0 en leek de strijd al gestreden. Zeker ook omdat Lian Slot uitviel en EVC met tien speelsters verder moest.
Gelukkig kon Lian na de pauze de strijd hervatten en was de strijdlust nog steeds enorm en ook het geloof in een goed resultaat nog aanwezig. Dat geloof werd versterkt door de aansluitingstreffer. Een vrije trap op een kleine dertig meter van het doel werd op schitterende wijze door Marieke van Straaten in de linkerkruising gemikt, 2-1. De opbouw vanuit onze defensie was een lust voor het oog. Goed positiespel van Viola Kemper, Annet Steinhauzer, Melissa Sluiman en Milly Eeltink zorgden voor rust in het spel en mooie voetballende oplossingen. Hierdoor kon het middenveld steeds bereikt worden en dus ook de spitsen bediend worden. Debby van den Berg werkte zich een slag in de rondte en het hele team werd nog eens opgezweept door aanmoedigingen van de zijkant van onze geblesseerde Irene Tol en Daniёlle Kalk, die de moeite hadden genomen om evengoed als supporters met het team mee te gaan. Maar de pijp raakte langzaam maar zeker echt leeg en het ontbreken van wisselspeelsters ging opbreken. Selma en Vérouschka kregen lichamelijke klachten en dus was de stootkracht van onze voorhoede verdwenen. Dus was het dweilen met de kraan open en kon DZS steeds de aanval zoeken. Met een paar fantastische reddingen wist keepster Suzan Kaars in eerste instantie verdere schade te voorkomen, maar er was geen houden aan en toen dan ook de te verwachten 3-1 viel was het duel echt definitief beslist. Uiteindelijk werd de eindstand op 4-1 bepaald en had EVC een terechte, maar enigszins geflatteerde nederlaag geleden. Hopelijk volgende week wel een fitte en ruime selectie.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …