18-11: EVC JO19-1 – FC Castricum JO19-1 9-1 (7-0)

Vandaag stond voor EVC JO19-1 de thuiswedstrijd tegen FC Castricum op het programma. Een tegenstander die onderin staat, maar de laatste weken aan de beterende hand leek. Bij EVC toch wat twijfelgevallen; Eric Tol niet fit en Quino Idsinga herstellende van een virus. De teamfoto werd nog in de stromende regen genomen, maar daarna klaarde het weer gelukkig op en brak de zon door.

De klok stond op 50 seconden toen de gang naar het scorebord al gemaakt kon worden. Kike Kraai Miedema stuurde Aaron Lacunes diep en terwijl Aaron met de bal naar links uitweek liep Brian Rossenaar naar het midden. De bekende versnelling van Aaron, het terugleggen op Brian en diens uithaal betekende 1-0. Daarna ging het snel, want aanwinst Klavs Jansons-Slava zorgde direct daarna voor de 2-0 en binnen 10 minuten zette Brian de stand op 3-0. Met Eric ging het echt niet en hij was ondertussen al vervangen door Sam Knook. De wedstrijd leek al gespeeld, maar na een slippertje achterin mocht de spits van Castricum alleen op doelman Sjors Out af gaan. Die was heel snel zijn doel uit en voorkwam een tegentreffer. Daarna scoorde EVC, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een vrije trap. Veel maakte het allemaal niet uit, want deze werd door Brian alsnog binnen geschoten, 4-0. De wedstrijd was nu echt gespeeld en doelpunten van Kike, Klavs en Aaron zorgden voor een 7-0 ruststand.

De rust komt in zulke wedstrijden altijd ongelegen, want in de tweede helft begint de wedstrijd eigenlijk opnieuw. Daniël Kemper was uit voorzorg vervangen door Johnny Latdorp, maar bij EVC was de scherpt er wel wat af. Jan van Straaten kreeg nog een kansje op een treffer, maar het was Castricum dat via de binnenkant van de paal scoorde, 7-1. Verder liet EVC het dankzij een zeer attente Sjors, die 90 minuten geconcentreerd stond te keepen, niet komen. Nog een doelpunt van Aaron en van de zeer ijverige Johnny betekende een 9-1 eindstand.

Volgende week gaan we naar Zuidoostbeemster voor de uitwedstrijd tegen ZOB. Veel succes!