Verdiend kampioenschap voor EVC JO11-1!!!

RKAV Volendam JO11-7 – EVC JO11-1 1-12 voor EVC JO11-1
(18-5-2019, 9e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Voor EVC JO11-1 stond deze zaterdag een bijzondere wedstrijd op het programma: de kampioenswedstrijd! Na acht overwinningen op rij, de zege op concurrent ZOB een aantal weken geleden en de nederlaag van datzelfde ZOB vorige week, was EVC eigenlijk al kampioen maar kon de kampioensvlag officieel gehesen worden bij een ‘gelijkspel-of-meer’ tegen Volendam. Er werd door niemand aan getwijfeld dat Roodgroen de titel zou pakken en die verwachting kwam uit. EVC JO11-1 liet geen spaan heel van de buren en won met 1-12 en daarmee toonden de gasten zich alleszins galant ten opzichte van de gastheren: een veel ruimere overwinning had ook niet vreemd geweest. Met nog één duel te gaan (thuis tegen TOB JO11-1) kan Edam met louter overwinningen het kampioenschap vieren. Een mooie uitdaging! Negen wedstrijden, 27 punten en een doelsaldo van 75-9. Kortom, fraaie cijfers voor de kampioenen: Remy Kluft (k), Shane Heerland, Dapper Keuss, Bjarne Schot, Jim Spaargaren, Tomas Guijt, Jake Keizer, Hudhaifah Oukhanim, Anass Chemlali en Lex van Montfort, die afgelopen zaterdag werden bijgestaan door Asmae Nabili!
In de najaarscompetitie behoorde JO11-1 wel tot de sterkste teams maar door blessures en onvoldoende mogelijkheden tot het inhuren van adequate vervangers bleef het team steken op plaats vijf. Dat was niet de positie waar het thuishoorde. In de voorjaarscompetitie was er voor de andere teams geen kruid gewassen tegen de goed voetballende Edammers. Roodgroen was verreweg het beste team! Deze titel is natuurlijk prachtig maar – eerlijk is eerlijk – het voetballen in een hogere klasse (1e klasse) had voor de ontwikkeling van de spelers beter geweest. Aan het verzoek van EVC in de winterstop wilde de KNVB echter niet meewerken. Misschien keek men in Zeist wel naar de regels maar onvoldoende naar de argumenten van in dit geval EVC. Het zij zo. Toch heeft JO11-1 dit seizoen (maar ook het voorgaande) op een hoger niveau gespeeld: het traint immers al die tijd samen met spelers die een jaar ouder zijn en die thans in JO12-1 spelen. Daarvan hebben De Mannen van JO11-1 zeker geleerd. Het spel gaat immers veel sneller, is fysieker en de weerstand is groter. Daarvan worden spelers beter. Alle spelers hebben dit seizoen veel-en-vaak getraind: allemaal hebben zij of gaan zij nog de grens van 100 activiteiten (ruim) passeren! Dat toont ook de gedrevenheid van dit team. Grote klasse!
Een groot compliment is daarom volledig verdiend voor Lex, Anass, Hudhaifah, Jake, Tomas, Jim, Bjarne, Dapper, Shane en Remy! Een Hoed-Af is er ook voor de coaches en trainers: Dennis van Montfort, Caspar Keuss, Arno Schot, Jim Krol, John Latdorp, de mannen-van-de-Maatschappelijke stage Ryan de Wit, Timo de Waart en Ben Venneman, en voor de keeperstrainers Marijn van Zanten, Jeffrey Kemper, Patrick Sombroek en Roy Bakker en fotograaf Jeroen Knegt! Ook ondergetekende mocht zijn steentje bijdragen aan dit succes.
Mannen: klasse!
Komende zaterdag spelen we thuis tegen TOB JO12-1: bereid je goed voor, denk aan het kampioenschap met alleen maar overwinningen en … wees en blijf scherp!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …