2-4: EVC B1 -RKAV Volendam B2 0-3 (0-1)

Het is EVC B1 niet gelukt om de derby tegen RKAV Volendam B2 winnen af te sluiten. Het duel tussen de koploper (Volendam) en de nummer 2 (EVC dus) eindigde na een 0-1 ruststand in 0-3. Uiteindelijk was de overwinning van Volendam verdiend, maar zeker in het eerste half uur was EVC de bovenliggende partij.

Vanaf de aftrap werd Volendam vastgezet op eigen helft. Dat leverde een hel rits hoekschoppen voor EVC op, maar geen uitgespeelde kansen. De doelman van Volendam hoefde eigenlijk niet in actie te komen. Met het verstrijken van de tijd kwam Volendam beter in de wedstrijd, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De EVC-verdediging stond goed en dus had ook doelman Mike van Wees weinig te doen. Het was dan ook jammer dat na bijna 30 minuten spelen uit het niets de 0-1 viel. Met een lange bal van achteren werd een lopende middenvelder diep gestuurd en deze speler rondde alleen voor Mike rustig af, 0-1. Volendam op rozen, want nu moest EVC komen.

Dat probeerde EVC dan ook wel de tweede helft, maar had zat er niet meer in. Aan de inzet lag het zeker niet (die was uitstekend!), maar Volendam nam geen enkel risico meer en hield continue voldoende spelers achter de bal. Er was voor ons geen doorkomen aan. Na 20 minuten zagen we nog een mooie EVC-aanval waarbij uiteindelijk Daniël Kemper werd vrijgespeeld in het strafschopgebied. Een laatste pass op de redelijk vrijstaande Aaron Lacunes zat er net niet in, waarna Volendam liet zien hoe het wel moet. Een razendsnelle counter betekende de 0-2. Dat het vlak voor tijd nog 0-3 werd is alleen voor de statistieken van belang.

Volendam B2 kan zich opmaken voor het kampioenschap en EVC gaat met ZAP B1 en VIOS-W B1 strijden om twee plaatsen in de nacompetitie. Volgende week spelen we tegen ZAP uit en de week erna tegen VIOS-W thuis. Veel succes!