EVC MC1 – TOS Actief MC1 5-1

Na onze succesvolle bekerwedstrijden begon vandaag het echte werk de eerste competitiewedstrijd tegen TOS Actief uit Amsterdam. Met een compleet aangetreden MC1 begonnen we de wedstrijd voortvarend. In het begin ging het gelijk op en waren de kansen verdeeld. De meiden speelden wel goed over, combineerden lekker, maar konden geen vuist maken. Ook de beleving in de wedstrijd was even op vakantie leek het wel. Door wat steun van de coaches en het publiek werd EVC gevaarlijker en waren er aantal goede acties. Henriette loste een hard schot, maar de uitstekende keeper van de tegenpartij dook deze uit de kruising. Doordat de druk door EVC werd opgevoerd waren we veel in het 16 metergebied van tegenstander te vinden wat ook resulteerde in een aantal goede kansen, waarbij Selena een keer op de paal schoot, maar uiteindelijk ook in een doelpunt door Noah, die de bal terug kreeg en loeihard inschoot, maar de bal werd van richting verandert en kon de keeper hier niet bij, waar door de bal achter haar in de kruising landde 1-0. Ook de tegenstander werd nu wakker en een splijtpass door het midden bracht de spits van de tegenstander goed in stelling en was het net voor rust 1-1. In de rust de dames getrakteerd op wat motiverende gespreksvoering. Waarbij de woorden peper en kont niet werden geschuwd. Voetballen deden dames wel en combineren ook, maar er nu wilde de coaches dat de dames 100% gaven en dat was niet tegen dovemans oren. Na de rust hadden de coaches wat omzettingen gedaan en werd de druk die we aan het einde van de eerste helft ook vast hielden groter. Aanval na aanval werd het voor de tegenstander steeds lastiger deze af te weren en dat resulteerde dan ook in de 1-1 door Noah die bal hard van bijna de achterlijn in schoot en de keeper zicht vergiste in de snelheid van de bal en zij de bal van haar lichaam liet stuiteren en binnen rolde. De preek in de kleedkamer was geland en werd er steeds beter gecombineerd. Het gevaar werd steeds groter en vanuit de 16 meter werd de bal terug gelegd op Tessa die goed inschoot 3-1. De tegenstander kwam incidenteel nog wel voor de goal van Fenna, die een paar mooie reddingen maakte. Het zat de tegenstander ook niet mee, want voor open doel werd er door hen naast geschoten. EVC bleef voetballen, combineerden goed en coachte elkaar. Selena werd steeds vaker gezocht door fraaie passes van het middenveld. Zij stichtte veel gevaar met haar acties en trok de bal mooi voor waarbij de tegenstander de bal ongelukkig raakte en was het een eigen doelpunt. 4-1. EVC had de smaak te pakken en bleef goed voetballen. Henriette loste een droog schot wat op de lat uiteen spatte. Die had een beter lot verdiend. Dezelfde Henriette was een moment later alert , waarbij de keeper verkeerd uitschoot en de bal bij Henriette belandde, zij bedacht zich geen moment en schoot de bal hard over de keeper heen en dat was de 5-1. Verdiend te zeggen is dat de verdediging zich goed staande wist te houden bij de fysiek iets grotere meiden van de tegenstander. Zij onderschepten vele aanvallen. Dames complimenten op de inzet en het goede teamwork. Keep it up ladies!!!!