B2 wint met 1-4 van De Blokkers

De Blokkers B3 – EVC B2: 1-4

Was het onderschatting? Te lang gamen op de vrijdagavond? Het zonnetje dat loom maakt? Wat het ook was, EVC begon slap aan de wedstrijd tegen De Blokkers, een elftal dat weliswaar uit ferme knapen bestond, maar voetballend wel wat minder in huis had. Teijn, Thijn en Simon begonnen als wissel. Na onoplettendheid en een gebrek aan scherpte bij Philip stond het al na vijf minuten 0-1. Tot overmaat van ramp viel keeper Sjors uit door een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Marc (dat deed Marc professioneel, zonder morren en zonder fouten), waardoor EVC zijn spits verloor. Daarna kwam EVC niet in de wedstrijd. De achterhoede van De Blokkers speelde op buitenspel en dekte niet scherp, waardoor er een zee van ruimte lag voor onze snelle voorhoedespelers, die echter niet op maat werden bediend door de middenvelders, die hun passen steeds onderschept zagen door de goed meevoetballende keeper. Combinaties waren er weinig, het ontbrak aan felheid – Alvar uitgezonderd natuurlijk. Het ontbrak ook wel aan geluk, want een schot van Jan belandde op de paal en Noah kon van twee meter de terugkaatsende bal niet onder controle krijgen.
In de rust benadrukte de coach dat verliezen van deze tegenstander EVC B2 onwaardig was. Maar hoe moest het tij worden gekeerd? Met steekballen over de grond in de loop van de zich vrij lopende voorhoedespeler. Niet te hard, want dan zit de keeper ertussen. Niet wild naar voren, maar met beleid. De middenvelders moesten meer rust aan de bal hebben en pas na goede afwegingen een besluit nemen: ga ik passen, naar links of naar rechts, of ga ik zelf? De coach zette ook het team om. Laurens werd linkshalf, Simon linksback (dat deed hij goed), Noah linksbuiten, Max in de spits, Timon weer gewoon rechtsbuiten, Teijn rechtsback, Emiel laatste man, Alvar voorstopper. Thijn (licht geblesseerd na door de keeper te zijn getorpedeerd) en Philip waren reserve. Laurens bracht meer duelkracht, snelheid, en passvermogen (subtiele steekballen!) op het middenveld. Door zijn komst gingen Sam en Jan beter spelen.
Max maakte met een fraai schot na een mooie aanval de gelijkmaker. Afmaken is aan hem wel besteed. Daarna volgde de ene na de andere aanval, maar geregeld werd gevlagd voor vermeend buitenspel. Een keer was dat overduidelijk niet zo, en toen Jan daar opmerkingen over maakte, kreeg hij terecht een gele kaart. EVC moest met tien man verder. Uit een aanval op links scoorde Noah mooi in de lange hoek. Jan kwam er weer in en stuurde Max weg, die een kapbeweging maakte waarbij de bal door de tegenstander met de hand werd beroerd. Penalty! Sam schoot onberispelijk binnen: 1-3. Philip verving Emiel en speelde meteen een stuk scherper dan in de eerste helft. Thijn kwam erin voor Timon en na een mooie sliding op de bal door Jan kreeg hij de mogelijkheid uit te halen: 1-4. Wedstrijd gespeeld. Alvar werd nog op zijn enkel geattaqueerd en De Blokkers moest met tien man verder in een verder uiterst sportieve wedstrijd die door de jonge scheidsrechter goed geleid werd. Grappig aan het eind was dat Max wilde uithalen maar dat Thijn dat ook wilde met als resultaat dat geen van beiden schoot. Dat tekende de gretigheid die in de eerste helft ontbrak.
Man of the match: Laurens, want door zijn spel als linkshalf keerde het tij.