22-11, EVC D1 – Oosthuizen D1

Langs de lijn werd geanimeerd gediscussieerd over het weertype. Uiteindelijk gaf Otto, die van het aanwezige publiek duidelijk de meeste ervaring met het weer leek te hebben, de doorslag. We noemen het hedenochtend ‘Waterkoud’. ‘Guur zou betekenen dat er ook nog wind staat’: vulde Siem Dik aan.

Voor jullie aller stukjes schrijver was het om het even, zowel Waterkoude als Gure weersomstandigheden stonden beide in schril contrast met het weertype van waaruit hij was wedergekeerd. Te weten de lente-temperaturen op het Zuidelijk halfrond. Dat is ook direct de reden waarom jullie de afgelopen twee weken de wedstrijdverslagen hebben moeten ontberen. Werk in het buitenland gooide roet in het eten.

De wedstrijd startte hedenochtend bijna traditioneel, zijnde een beetje rommelig. Hoewel de omstanders wisten te vertellen dat dat in de goed gespeelde wedstrijd van afgelopen dinsdag ook het geval was, was niemand er nog echt gerust op. Er was druk over en weer, maar na een minuut of tien begon het er wel naar uit te zien dat EVC de bovenliggende partij was. Tot scoren kwam het echter niet. Er leek iets meer snelheid te zitten in het team van Oosthuizen en hoewel we een aantal pogingen ondernamen, haalden we veelal de achterlijn van de tegenstander niet.

Dan na een minuut of twintig in een rommelige situatie voor het doel is het Waleed ait Abdellah die met een hard schot, nog net aangeraakt door Jeffrey Karstens de stand op 1:0 weet te brengen. Na deze score werd er echter niet doorgepakt en kreeg Oosthuizen zelfs nog een schitterende kans. Een lob-achtige voorzet belandde bij de spits van Oosthuizen, die te veel ruimte kreeg en niet aan de binnenkant werd gedekt, maar gelukkig voor EVC ging het afgeleverde schot ver over. Net voor het fluitsignaal van scheidsrechter Dijkhuizen krijgt EVC echter nog een kans. Jeffrey brak door aan de rechter buitenkant en wist de bal voor te leggen op Vincent Wissels. Vincent had de hoek voor het uitzoeken en koos voor de rechter hoek (voor de kijker links). Het schot mag geclassificeerd worden als een originele ‘GUF’ en rolde tergend langzaam tegen de paal en over de doellijn. Hoewel er nog werd tegengestribbeld door de tegenpartij was scheidsrechter Dijkhuizen onverbiddelijk en verwees al fluitend met twee handen naar de middenstip alsof er sprake was van een gescoord punt bij Football 2-0.

IMG_4766De rust ingegaan met 2-0 is altijd prettig, maar gezien het aantal kansen aan de zijde van Oosthuizen was de wedstrijd nog niet gespeeld. Na de rust kwam het team verkwikt het veld op. Dorus Bos verving Bas Nieuweboer op linksbuiten en Nourdin Rezzak kreeg ook rust ten gunste van Colin Hetjes. Dorus, hoewel soms wat onbesuisd, kreeg na een aantal minuten een geweldige kans. Helemaal vrij voor het doel kwam de bal voor zijn linkerbeen. In plaats van een poging te wagen werd de bal voor het rechter been gebracht en naast geschoten. Twee handen naar het hoofd en een diepe zucht toonden het ongeloof van onze linksbuiten.

Niet veel later is het Coen Prinsze die schitterend wederom onze Dorus voor de keeper bracht. Weer is er twijfel…voorzetten of zelf schieten. Het werd een ‘voorschot’ (halve schieten half voorzet), maar door het gebrek aan snelheid werd de bal net voor de lijn door de tegenstander onderschept en naast gewerkt. Hoewel het spel zeker niet oogstrelend was, waren de laatste tien minuten wel goed. De bal ging van Groen naar Groen (klinkt simpel maar dat is het zekerrrr niet) en de juiste structuren werden gevonden. Zo zette Jaydie Jansen met een schitterende voorzet Jeffrey voor de keeper die schitterend afrondde 3-0.

Met de winst in de zak was er toch wat onoplettendheid en om maar weer eens te laten zien dat de uitslag ook anders had kunnen zijn, wist Oosthuizen een tegendoelpunt te scoren 3-1. Met nog 2 minuten op de klok echter, kon de winst ons niet meer ontgaan. Hoe mooi was het dat Jeffrey vanaf rechts toch nog een pass op Dorus wist te geven die door Dorus met een volley keihard tegen de touwen werd gejast. Revanche voor de twee eerder gemiste kansen. Een gevalletje ‘drie maal is scheepsrecht’. Heren gefeliciteerd met wederom een gewonnen partij en special thanks voor Rene voor de prima gefloten wedstrijd.

Morgen een mixwedstrijd tegen met de EVC E1 en volgende week uit tegen Monnickendam D2, die op dit moment de laatste plaats op de ranglijst bezet houdt.

 

 

 

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …