14-10: EVC JO19-1 – Reiger Boys JO19-1 6-0 (0-0)

EVC JO19-1 heeft zijn vierde wedstrijd in de 1e klasse gewonnen. Thuis tegen Reiger Boys werd het 6-0. Onze gasten uit Heerhugowaard waren naar Edam gekomen om niet te verliezen en zakten in tot ver achter de middenlijn. Dat bleek zeker in de eerst helft een succesvolle tactiek. EVC kreeg in de beginfase een paar hele goede kansen om de score te openen, maar telkens stond de doelman van Reiger Boys op de goede plaats of was de afronding matig. Naarmate de eerste helft vorderde werd ons spel steeds slordiger en was het oppassen voor een counter van Reiger Boys. Gelukkig stond onze beste speler vandaag, Rowan Suurmond, achterin en was hij het slot op de deur. Zo gingen we met 0-0 de rust in.

De tweede helft was nog geen 10 minuten oud of de ‘nul’ kon van het scorebord. Daniël Kemper stuurde Brian Rossenaar diep en diens strakke uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied betekende de 1-0. Reiger Boys verliet zowaar de verdedigende stellingen, maar echt gevaarlijk werd onze tegenstander nooit. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Klasv Jansons-Slava hield op het middenveld het overzicht en speelde Quino Idsinga in. Die kwam van rechts naar binnen en mikte van de hoek van het strafschopgebied de bal fraai in de kruising, 2-0. Daarmee was het verzet van Reiger Boys gebroken, helemaal toen niet veel later Aaron Lacunes er 3-0 van maakte. Het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer en EVC voerde de score snel op. Klasv bekroonde een goede wedstrijd met de 4-0, Brian zorgde voor de 5-0 en Eric Tol zette een 6-0 eindstand op het scorebord.

Met 12 punten uit 4 wedstrijden zijn we goed de competitie begonnen, maar het seizoen is nog (heel) lang. Komende twee weken zijn we vrij, daarna wacht de thuiswedstrijd tegen HCSC (Den Helder). Een tegenstander waar we nog nooit tegen gespeeld hebben. Veel succes!