28-2: EVC Zondag 2 – Hercules Zaandam 6 4-0 (3-0)

Een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 in de stand, Hercules Zaandam 6 en een hele rits afwezigen. Gelukkig is Giel Oudejans inmiddels vaste speler bij ons en ook maakte Jeroen “komt die stift” Klein zijn opwachting. Jeroen Maat nam plaats tussen de palen en onder heerlijke weersomstandigheden begonnen we aan de wedstrijd op het helaas hobbelige D-veld. Hercules is geen wereldteam, maar heeft toch wel wat spelers in de gelederen die iets kunnen. En aangezien “groen” hem regelmatig zomaar aan “paars” gaf bleef het eigenlijk 90 minuten lang een wedstrijd. Na een kwartiertje spelen nam EVC de leiding. Martin Schilder ging er aan de linkerkant vandoor en diens voorzet werd door Jeroen Klein bij de 2e paal binnengekopt, 1-0. Daarna hadden we geluk dat Hercules moeite heeft met kansen benutten. Eerst redde Jeroen M. in een één tegen één, vervolgens viel een van richting verandert schot boven op de lat en daarna moest Jeroen M. bij een pegel van dichtbij nogmaals handelend optreden. Nu ging de bal via zijn vuisten over de ballenvanger en in de sloot. EVC stelde hierna snel orde op zaken. Een prachtige stift van Jeroen K. verdween zo in de kruising (2-0) en niet veel later schoot Toon Visser in de verre hoek raak (3-0). Daarna verzuimden we om de wedstrijd helemaal te beslissen, want we speelden de kansen te slecht uit.

Dat werd ons aan het begin van de tweede helft bijna fataal. Het was dat Jeroen M. in uitstekende vorm verkeerde, want hij hield Hercules me enkele fraaie reddingen van scoren af. In de rust was de niet fitte Toon al vervangen, maar na 20 minuten spelen moest Tom van der Spek er ook uit. Nu was het zeker niet de ochtend van Tom. Onze immer zeer betrouwbare linksback, stond vandaag eenmalig op rechts, maar leek zich daar als een vis in de woestijn te voelen. Alleskunner Alec Fanger zakte een plaatsje naar achteren en onze vrije-trappen-specialist Giel ging naar de halfplek. Zo stond EVC wat beter en kregen we ook weer kansen. Die benutten bleek vandaag een te grote opgave. We zagen nog wel een bijzonder fraaie “hups” van Paul Buurs en uiteindelijk viel vlak voor tijd nog een doelpunt. Een voorzet op maat van Giel werd door Erwin Rossenaar binnen gekopt. Eindstand 4-0.

Volgende week weer tegen Hercules Zaandam 6, maar dan een uitwedstrijd.