Verdiend gelijkspel voor EVC E3 in derby tegen Ilpendam E1!

EVC E3 – Ilpendam E1 (1-0, rust) 2-2

(21-2-2015, 2e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2014-2015)

In omstandigheden die enigszins deden denken aan de Elfstedentocht van precies 30 jaar geleden stond de streekderby EVC E3 – Ilpendam E1 op het programma. Het verschil: toen was er een flinke vorstperiode aan voorafgegaan, nu is de winter ver te zoeken geweest.
Het was ook het begin van de voorjaars(?)vakantie en dat betekende een uittocht van tal van E-pupillen waaronder die van de E3-Mannen Patrick Wissels, Mika Heuser, Koen Berends en trainer-coach Robert Heuser. Gelukkig was coach Robbin Brandt wel aanwezig en bleken Tristan Brommersma en Timo de Waart bereid om tegen een vriendenprijs hand en spandiensten te verlenen.
EVC E3 startte met veldspeler Sajad Rahimzadeh op doel en voorts kon het beschikken over Niek de Hoop, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Charlie Kuiper, Gene Brandt, Tyrone Marshall en Blade van Beers. De E3 startte uitstekend. Charlie veroverde de bal, passte voor een één-tweetje naar Tyrone en na de kaats schoot Charlie de bal onder de keeper door tegen het net (1-0). Een voorsprong binnen een minuut: dat was een lekker begin! De Roodgroenen moesten vervolgens wel alert zijn want Ilpendam beschikte over een sterk team. Het spelverloop liet echter zien dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren. Zowel Ilpendam als EVC kregen kansen maar die werden niet benut. Helaas bleek Tyrone nog niet hersteld van de griep en kon hij maar mondjesmaat worden ingezet. Beterschap, Tyrone! Zo brak de rust aan met een kleine voorsprong voor de thuisploeg. Na de thee bleven de krachtsverhoudingen ongeveer gelijk maar nu wisten de withemden toch te profiteren van een slippetje in de Edammer-rangen (1-1). Roodgroen zat echter niet bij de pakken neer en trok ten aanval. Niek betrok Charlie in het spel, die speelde zich op rechts vrij en gaf een messcherpe pass op Blade die slim was vrijgelopen en nog slimmer de Ilpendam-goalie verschalkte met een subtiele voetbeweging (2-1). Ook na deze voorsprong was de wedstrijd niet gedaan. De I-voorwaartsen bleven lastig en Tim, Niek en Tristan moesten heel goed blijven opletten om onheil te voorkomen. Vooral door een geweldig spelende Tristan bleef de score lang in Edams voordeel. Een belangrijke rol was er ook voor Sajad die prima keepte. Voorin was het met name Gene die zich een ware handenbinder toonde en liet zien nu al in vorm te zijn voor de Marathon van New York (op 1 november ..). Toch bleek dit alles niet voldoende om de voorsprong vast te houden. Met nog enkele minuten te spelen was een klein, ongelukkig missertje de aanleiding voor het tweede Ilpendammer doelpunt (2-2). Even later floot de uitstekende scheidsrechter Hamza Elaouhi (EVC C1) af en mocht EVC E3 trots zijn op het bereikte resultaat al had er iets meer ingezeten. Een compliment aan scheidsrechter Hamza: hartstikke goed gefloten! Een compliment is er ook voor alle spelers voor de prima wedstrijdinstelling! Een extra woord van aandacht mag er zijn voor Tristan die uitstekend voetbalde en voor Sajad die alle acht (!) strafschoppen stopte tijdens de traditionele penaltyreeks!