19-3: EVC JO19-1 (zon) – Oosthuizen JO19-1 (zon) 6-0 (3-0)

Vandaag stond voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd tegen Oosthuizen op het menu. Na de 11-0 winst van de vorige keer was de eindstand nu 6-0 in ons voordeel. Het regent de laatste weken vreemde uitslagen in onze competitie en aangezien Oosthuizen al een hele tijd niet verloren had was in het in de beginfase toch even opletten. Tegenvaller was dat Aaron Lacanus geblesseerd bij de invalbeurt van JO17 (zijn officiële leeftijdscategorie) was teruggekomen en vandaag eigenlijk niet kon spelen. Hij probeerde het wel, maar het ging niet. Bij de stand van 0-0 leek het nog spannend, maar de beste speler van Oosthuizen was de doelman. Hij hield EVC lang van scoren af, maar uiteindelijk zorgden Daniël Kemper (2) en Eric Tol voor de 3-0 ruststand. Een stand die met bij vlagen prima voetbal werd bereikt.

In de tweede helft ging EVC door en na twee mooie aanvallen stond er een 5-0 stand op het scorebord. Doelpunten van Brian Rossenaar en Huub van Maanen. Op de bank ging we er eens goed voor zitten, dubbele cijfers moest toch haalbaar zijn. Helaas zakte het bij EVC in, gingen we mee in het voetbal van Oosthuizen en deed de stormachtige wind ook geen goed aan het spel. Bovendien viel na Aaron ook nog Daniël (botsing met de tegenstander) uit, dat kon er ook nog wel bij. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Het slotakkoord was voor Quino Idsinga die een moeilijke wedstrijd toch nog bekroonde met een mooi bekeken doelpunt. Eindstand 6-0. Een prima invalbeurt van Jan van Straaten en wederom Rowan Suurmond die als laatste man uitstekend leiding gaf aan de achterhoede en zo weer de ‘nul’ hield.

Volgende week uit naar Assendelft. Veel succes!