28-3: EVC B1 – Vitesse’22 B1 3-0 (2-0)

Na de verloren uitwedstrijd van vorige week tegen ADO’20, heeft EVC B1 de draad weer opgepakt met een mooie 3-0 thuisoverwinning op Vitesse’22 B1 (Castricum).

EVC, dat speelde zonder de geblesseerde aanvoerder Huub van Maanen, had de eerste helft wind mee en was duidelijk de bovenliggende partij. Vitesse’22 kwam moeilijk van de eigen helft af en langs de lijn waren wij aan het wachten op het eerste EVC-doelpunt, dat echter maar niet wilde vallen. Vitesse’22 gokte vooral op de counter en de snelheid van de buitenspelers, maar onze backs Philip Vane en Remon Dil waren bij de les en speelden een prima wedstrijd. Na een minuut of 25 spelen viel toch het meer dan verdiende openingsdoelpunt. Mitchell Rossenaar gaf een lange bal die door Daniël Kemper juist werd ingeschat. Hij kwam alleen voor de doelman en schoot hard raak, 1-0. Vlak daarna volgde een prachtige actie van de zeer ijverige Dave Goede. Hij kwam van links naar binnen en schoot van 20 meter op doel. De toeschouwers telden hem al, maar de doelman tikte de bal fraai uit de kruising. Vlak voor de limonade viel alsnog de tweede EVC-treffer. Brian Rossenaar zette vanaf rechts voor, waarna iedereen de bal miste en deze met een stuit over de doelman verdween, 2-0.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. EVC vergat te voetballen en bleef maar achteruit lopen. Verder waren we heel slordig in balbezit en veel te onrustig. Gelukkig voor ons stond het vizier van de Vitesse’22-voorwaartens niet op scherp en was doelman Rens van Dijk wederom in meer dan goede doen. Zo hielden wij met veel geluk de nul. Aan de andere kant hadden we de wedstrijd ook kunnen beslissen, maar gingen we toch wat onzorgvuldig met de kansen om. Het was uiteindelijk Brian die aan alle onzekerheid een einde maakte. Hij werd door Daniël diep gestuurd en schoot alleen voor de doelman beheerst raak, 3-0. Daarna scoorde Remon nog de 4-0 toen de bal terugkwam van de doelman en Remon deze binnen knalde, maar op advies van de grensrechter werd dit doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Eindstand 3-0.

Met deze overwinning blijven we goed meedoen bij de bovenste plaatsen, maar de competitie is nog lang en geen enkele tegenstander is te onderschatten. Zie de uitslagen van vandaag. Volgende week zijn we vrij, de week erna spelen we uit bij het sterke Hellas Sport. Hopelijk is iedereen dan weer fit en inzetbaar.