7-2: EVC B1 – Hellas Sport B1 4-2 (1-1)

Na twee voetballoze zaterdagen kon er op het kunstgras gelukkig weer gevoetbald worden en kon EVC direct aan de bak. Tegenstander was namelijk Hellas Sport B1, die in de najaarscompetitie de overwinningen aaneen reeg en met overmacht kampioen werd. Een tegenstander met veel fysieke kracht; allemaal 2e jaars B-junioren en een dispensatie A-junior in de spits die wel wat weg heeft van Wayne Rooney. EVC was vandaag compleet en onze nieuwe aanwinst Djim de Wit (overgekomen van Monnickendam B1) was speelgerechtigd. Vooraf eerst een teambespreking, waarbij trainer/coach Tom op overheerlijke gevulde koeken trakteerde.

Onder leiding van een vrouwelijk KNVB-scheidsrechter begon EVC prima aan het duel. Geen ontzag voor de eerdere kampioen, direct vol er tegenaan. Toch had het weinig gescheeld of we keken binnen 10 minuten tegen een achterstand aan, toen door het midden uitverdedigen bijna werd afgestraft. De bal werd hard ingeschoten door een Hellas-speler, maar de redding van doelman Rens van Dijk was fenomenaal. Daarna kantelde het duel echt in Edams voordeel. Verdedigend stond het prima en steeds vaker kwamen we gevaarlijk voor het Hellas-doel. Dit leidde tot twee goede kansen voor Daniël Kemper, maar beide keren wist de Hellas-keeper redding te brengen. Daarna viel onverwachts toch de 0-1. Hellas-spits Rooney werd aan de zijkant van het strafschopgebied aangespeeld en haalde vol uit. De bal was ruim voorlangs gegaan, maar de terugsprintende Mitchell Rossenaar kreeg hem tegen zijn voet en voor de vierde keer dit seizoen (een record?) passeerde hij zijn eigen doelman Rens, 0-1. EVC kwam deze tegenslag heel snel ten boven. Eerst leek Coen Smit op weg naar de gelijkmaker, maar binnenschieten met links is voortaan toch echt een betere optie dan met rechts achter je standbeen langs. Vlak voor rust viel alsnog de dik verdiende gelijkmaker. Mitchell lanceerde zichzelf met bal en stak met een ongelofelijke sprint vanaf zijn eigen strafschopgebied bijna het hele veld over. Het balletje diep op Dave Goede was prima en diens voorzet op de meegelopen Daniël ook. Vrij voor de doelman tikte Daniël simpel binnen, 1-1 en rust.

Hellas Sport was in het begin van de tweede helft meer bij de les dan voor de rust en we waren nog niet begonnen of de stand was al 1-2. Voorin verloor EVC wat makkelijk de bal en er waren teveel spelers vooruit. De Hellas-linksbuiten werd diep gestuurd, maar Mitchell leek met rugdekking de bal nog te kunnen onderscheppen. Rens was echter zijn doel al uit en werd met een fraaie stiftbal gepasseerd. Ook nu kwam EVC deze tegengoal snel te boven en er volgde wellicht het beste half uur van dit seizoen. Het hele team ging vol voor een goed resultaat en haalde het beste in zichzelf naar boven. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Dave Goede haalde van een meter of 30 vol uit en de Hellas doelman kreeg de bal niet onder controle. Daniël was goed meegelopen, pikte de terugspringende bal op en scoorde beheerst de 2-2. EVC ging door en Hellas had geen antwoord. De sterk spelende Huub van Maanen volleerde de bal uit een voorzet ineens op doel, maar hij raakte deze niet goed en de bal ging naast. Met nog een kwartier op de klok zette de net ingevallen Azeddine Sout goed door en zorgde ervoor dat de bal bij Coen in het strafschopgebied belandde. Die schoot vanaf de zijkant op doel, waarna de bal via de binnenkant van het been van de Hellas-doelman in het doel verdween, 3-2. De koek was nog niet op want even later kreeg Quino Idsinga de bal. Aan de rechterkant van het strafschopgebied deed hij alles goed. Quino zette voor en zijn voorzet werd door Coen doorgekopt. Brian Rossenaar was ondertussen vanaf links naar binnengekomen en schoot inglijdend met rechts in de verre hoek fraai raak, 4-2. Hellas zette nog één keer alles op alles, maar had een mazzeltje nodig om wellicht terug in de wedstrijd te komen. De bal was al weg, maar de schwalbe van een Hellas-speler die deed alsof hij gehaakt werd, leverde een strafschop op. De enige verkeerde beslissing van de verder uitstekende scheidsrecht(st)er. Gelukkig keerde Rens de strafschop door de bal netjes uit de rechterhoek te duiken en zo bleef de stand 4-2. Een mooie overwinning en een goede start in de promotiepoule.

Volgende week naar Heemskerk voor de wedstrijd tegen ODIN’59 B1, die we nog kennen van de oefenwedstrijd die we in oktober speelde. Geen gemakkelijke tegenstander. Veel succes!