30-4: De Rijp JO19-1 (zon) – EVC JO19-1 (zon) 1-3 (1-0)

EVC JO19-1 (zon) heeft de topper tegen De Rijp JO19-1 gewonnen. Na een 1-0 achterstand bij rust werd het uiteindelijk (dik) verdiend 1-3. Vooraf was de situatie duidelijk. Beide teams evenveel verliespunten (9), De Rijp dat 2 duels minder gespeeld heeft en EVC een veel beter doelsaldo (+30) ten opzichte van De Rijp. Bij EVC geen Mitchell Rossenaar en voor de zekerheid doelman Sjors Out van JO17-1 als tweede doelman mee. Grootste tegenstander vandaag was de wind, die met orkaankracht in de lengte over het veld joeg.

EVC begon met storm mee en was de bovenliggende partij in een verder hele matige eerste helft. Veel balverlies, verkeerde passes of de bal voor de wind veel te hard. Gelukkig kon een pover De Rijp daar weinig tegenover stellen. Onze tegenstander speelde alles diep, maar de EVC-achterhoede met uitblinker Rowan Suurmond had de zaakjes prima onder controle. Grote kansen voor De Rijp bleven dan ook uit. Ook EVC kreeg geen grote kansen, maar was wel heel dichtbij een doelpunt. Bij een afgeslagen aanval volleerde Huub van Maanen de bal knap vanaf rand strafschopgebied ineens richting de rechter benedenhoek, maar de doelman van De Rijp redde fraai. EVC kreeg nog wat mogelijkheden via vrije trappen van Brian Rossenaar en Eric Tol, maar met deze storm moet je ze toch anders nemen. Bij een volgende aanval had Kyle Idsinga niet in de gaten dat Aaron Lacunes vrij mee liep anders had Aaron zo alleen op de keeper af kunnen gaan. Daarna was de grootste kans voor Brian. Aaron deed over rechts alles goed en legde de bal terug op de vrij inlopende Brian. Zijn inzet met rechts was te zacht om de doelman te verrassen. Met nog 10 minuten op de klok kreeg het duel ineens een hele andere wending. Casper de Vries, die als voorstopper een uitstekende partij speelde, kwam bij een kopduel in aanraking met het hoofd van de tegenstander en kon met een bloedende hoofdwond direct richting ziekenhuis. De omzettingen waren nog niet gedaan of Rowan verslikte zich in de spits van De Rijp die zijn collega spits een niet te missen kans gaf, 1-0.

In de tweede helft begon Daniël Kemper op de bank, wederom last van zijn scheenbenen. Met storm tegen leek het voor EVC een lastige klus te worden, maar we gingen steeds beter spelen. Huub had de plaats van Casper achterin ingenomen en met Emiel Claasen als linksback en een uitblinkende Philip Vane als rechtsback zat het achterin dicht. Doelman Mike van Wees had niets te doen. Bovendien was iedereen er van doordrongen dat we veel beter kunnen dan we in de eerste helft hadden laten zien. Na een mooie dieptepass van Eric leek Aaron op weg naar de gelijkmaker, maar de doelman kon nog net redding brengen. Niet veel later viel het EVC doelpunt toch. Philip stuurde Aaron weg over de rechterkant en die gaf een afgemeten voorzet precies in de loop van inkomende Brian. Met links maakt hij zijn misser uit de eerste helft goed, 1-1. Het was direct de laatste actie van Aaron want met een onwillig knie moest hij er uit. Daniël was gelukkig inmiddels weer terug in het veld en ook de gewisselde Ramon Dil moest weer spelen. Eric ging nu linksbuiten spelen, Brian in de spits en de hardwerkende Quino Idsinga rechtsbuiten. De Rijp werd bij tijd en wijle overlopen en EVC was veel gevaarlijker. Een mooie actie van Eric leverde bijna de voorsprong op, maar de uitstekende doelman redde fraai op zijn inzet. Het bleek uitstel, want het doelpunt viel toch. Brian en Kyle zetten goed druk op de achterhoede en de doelman, waarna de bal vlak voor het doel zo in de voeten van Brian belandde. Schot in de verre hoek en de stand 1-2. Snel daarop scoorde EVC weer. Kyle speelde Brian aan in het strafschopgebied die zich fraai vrij kapte en hard en hoog raak schoot. 1-3 en een onvervalste hattrick van Brian. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. De Rijp probeerde het nog wel, maar kreeg geen enkele kans.

Een hele mooie overwinning! We hebben een grote stap gezet richting een eventueel kampioenschap, maar we zijn er nog niet. Volgende week gaan we wederom naar De Rijp, hopelijk met dezelfde supportersschare uit Edam. Heel veel succes!