29-11: EVC Zondag 2 – Ilpendam 3 3-1 (1-1)

Vandaag stond een echte topper op het programma. De “vrienden van de Zondag 3 min 1” tegen medekoploper Ilpendam 3. Beide een keer gelijk gespeeld en alle andere wedstrijden gewonnen. De spelers van Ilpendam 3 zijn overigens geen mededorpsbewoners van onze geblesseerde nummer 10 Marco Kassteen, maar een vriendengroep van een stuk of 20 Purmerenders die een gezellige vereniging zochten om lekker te voetballen. Dat werd Ilpendam. Jammer dat zoiets nooit bij EVC komt aanwaaien. Nog even en het seniorenvoetbal in Edam droogt op als een plas water op een warme zomerdag. Dankzij de overvloedige regenval was het nog de vraag of wij wellicht onze Kunsten gingen vertonen op het kunstgras, maar gelukkig bleek (ons) veld D uitstekend bespeelbaar. Behalve de doelgebieden, dat leek wel een crossveldje en zoals wij inmiddels weten groeit daar geen gras.

Voor het talrijk opgekomen publiek vloog de wedstrijd uit de startblokken. Ilpendam had een goed voetballend team, waar wij onze handen meer dan vol aan hadden. Zij overigens ook aan ons en zo werd het een échte wedstrijd. EVC was nog niet in de aanval geweest toen Ilpendam na 10 minuten een hoekschop mocht nemen. De bal werd in tweede instantie ingeschoten en via het been van een verdediger verdween deze achter de kansloze Roy Kunst, 0-1. Hierna kwam EVC veel beter in de wedstrijd en kwamen er ook kansen. De mooiste was voor Gerro Sanders, maar hij kon de bal uit een voorzet van Martin Schilder van dichtbij net niet goed inkoppen. Even later viel toch de verdiende gelijkmaker. Gerro stuurde met een prachtige pass Martin diep die alleen voor de doelman netjes afrondde 1-1. Jeffrey Kemper leek EVC hierna op voorsprong te schieten, maar kon net niet vol uithalen. Aan de andere kant bleek Roy het keepen nog niet verleerd te zijn, want hij was zeer attent toen Ilpendam in het laatste deel van de eerste helft gevaarlijk kwam opzetten. Eeuwig zonde dat zo’n goede doelman niet meer wekelijks onder de lat wil staan. Ook complimenten aan tweelingbroer Nick die de twee koppen grotere en zeer balvaardige Ilpendam-spits geheel aan banden legden. Zo gingen we met 1-1 aan de thee.

In de tweede helft kon het alle kanten op. Grote kansen voor beide doelen bleven uit, maar Ilpendam had het windvoordeel en zo stond EVC wat meer op eigen helft. Gelukkig was het middenveld in handen van Toon Visser en Paul Buurs. Dit keer geen “hups”, maar een ander sterk wapen van Paul “de tackle op (en soms net over) de bal”. Wellicht tijd voor een masterclass bij EVC 1? Een andere sterkhouder vandaag was Mike Onsia die zorgde dat de verdediging altijd goed stond. De 45 is in zicht, maar op Mike staat geen maat. Het spel golfde verder op en neer, beide teams streden overwinning. EVC kreeg nog een goede kans via Toon die na terugleggen van Erwin Rossenaar net niet lekker kon uithalen. In het veld hadden wij ons al verzoend met een gelijkspel toen we 10 minuten voor tijd de eerste hoekschop van de tweede helft mochten nemen. Toon Visser draaide de bal in, waarna Jeffrey Kunst de niet goed weggewerkte bal alsnog langs de doelman schoot, 2-1. Was dit toch het resultaat van het wonderdrankje dat voor de wedstrijd werd ingenomen? Even later ging de wedstrijd op slot. Erwin stuurde Toon diep die vanaf rand strafschopgebied de bal keihard onder de lat schoot, 3-1 en einde wedstrijd. Mooie overwinning en complimenten aan de tegenstander voor de leuke, sportieve en spannende wedstrijd.

Met slechts 9 teams in de competitie zou dit een goed stap zijn op weg naar een kampioenschap, maar de KNVB heeft afgelopen week alles heringedeeld en er anderhalve competitie van gemaakt. Nog 15 wedstrijden te gaan dus, maar wat maakt dat uit. Lekker ballen zolang het nog kan.