31-10: EVC B1 – Always Forward B1 11-0 (6-0)

EVC B1 speelde vandaag een thuiswedstrijd tegen Always Forward B1. In de stand een team uit de middenmoot, maar ook een team dat van de koplopers niet met grote cijfers verliest. Op voorhand dus niet te makkelijk over denken, gewoon lekker gaan voetballen. Die boodschap hebben de spelers van EVC heel goed begrepen, want we speelden de beste wedstrijd van het seizoen en tegenstander Always Forward mocht met 11 tegendoelpunten nog de handen dichtknijpen.

Al na 2 minuten schoot Daniël Kemper uit een ingooi van Kike Kraai Miedema de 1-0 binnen, een heerlijke start. Always Forward liet daarna zien dat het een aantal balvaardige spelers heeft en de ploeg uit Hoorn kwam ook nog een keer gevaarlijk in de buurt van ons strafschopgebied. Maar toen Mitchell Rossenaar een aanval opzette en Johnny Latdorp netjes afrondde (2-0) was het hek van de dam en speelde EVC de tegenstander helemaal van de mat. Bij rust was de stand 6-0 en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. Een prachtige pass van Mitchell op Azeddine Sout, waarna Casper de Vries de 3-0 scoorde. De 4-0 van Azeddine, waarbij hij de hele achterhoede van Always Forward uitspeelde en ook nog eens de keeper in de luren legde. De 5-0 van Mitchell, die de bal vanaf een meter of 25 strak in de kruising knalde. Het werd ook nog 6-0, door een doelpunt van Brian Rossenaar. Met dank aan de doelman van Always Forward stond er bij de rust nog geen 10 op het scorebord.

In het begin van de tweede helft had Alwys Forward nog een opleving, maar toen Brian eerst de 7-0 binnen schoot en daarna de 8-0 (na fraai kappen en draaien) geloofde onze tegenstander het wel. Daarna zagen we het mooist uitgespeelde doelpunt van deze dag. Eerst over de rechterkant kijken of we aanval konden opzetten. Dat lukte niet, dus terug naar achteren en daarna proberen via linkerkant. Daar werd onze tegenstander via een één-twee uitgespeeld, waarna uiteindelijk Brian de bal teruglegde en Eric Tol er 9-0 van maakte. Volgens mij werd de bal 12 keer door een EVC-er gespeeld, zonder dat er een tegenstander aan te pas kwam. Aaron Lacunes pikt nog een doelpuntje mee (10-0) en Brian bepaalde met zijn vierde doelpunt van vandaag de eindstand op 11-0.

Mannen, top gespeeld! Complimenten aan Sam Knook en Jan van Straaten uit de B2 die beide in de tweede helft invielen en goed meevoetbalden. Jammer dat Jan na een kwartiertje uitviel met een spierblessure, hopelijk valt het mee.

Komende weken gaan we zien of we daadwerkelijk een rol gaan spelen in deze 1e klasse, want we krijgen alle teams die bovenin staan. Te beginnen volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper RKAV Volendam B2, het enige team zonder puntverlies in onze competitie. Veel succes!