Nipt verlies van EVC JO12-1

EVC JO12-1 – Zuidoost United JO12-1 2-3 voor Zuidoost United JO12-1
(13-10-2018, 4e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Het was warm om te voetballen op zaterdag 13 oktober 2018. Bovendien mocht EVC JO12-1 pas aftrappen om 12 uur ´s middags toen de zon nog meer kracht had. Maar goed, ook tegenstander Zuidoost United had hier mee te maken dus de omstandigheden waren gelijk voor beide teams. Het tenue van de Amsterdammers is roodgroen en daarom trad het ThuisTeam aan in de FC Purmerend-variant. EVC was compleet en kon dus beschikken over de gekende elf (nou ja, tien) Tygo Gedikink (k), Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Mahmoud Harah, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden. Scheidsrechter van dienst was jeugdvoorzitter Wilco van der Niet en dat was een geruststellende gedachte want in diens familiale kringen is op het hoogste niveau gefloten! EVC startte sterk. Mahmoud stuurde Rick weg over de linkervleugel en die schoot prachtig raak (1-0). Hierna volgende nog enkele kansen waaronder een kopbal van Mahmoud en een schot van Rick maar langzamerhand kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd en lieten zij zien over een goed team te beschikken. Mede omdat EVC een keer twijfelend verdedigde wist United de stand op 1-1 te brengen. Edam antwoordde met een kopbal van Victor, een schot van Mike en een combinatie tussen Tim Knegt en Mike die besloten werd met een droge knal van Victor. De katachtige keeper van de bezoekers had er echter goed het oog in. Allengs leek het alsof United iets beter op het warme weer reageerde dan de gastheren. De bezoekers waren iets actiever en voetbalden ook iets gemakkelijker. EVC moest terug en diende veel energie te stoppen in het defensieve compartiment. Dat ging lang goed maar toch viel nog voor de theepauze een tegentreffer (1-2). In de rust benadrukten de coaches onder andere om minder gehaast te spelen omdat in de eerste helft te veel onnodig balverlies geleden werd. Een ander aspect van verbetering was om de linies meer te laten aansluiten. Het veld was nu te lang waardoor de middenvelders het nauwelijks konden belopen. Na de ´break` voerden de onzen dit onderdeel beter uit en kwamen De Mannen terug in de wedstrijd. Na 10 minuten viel de gelijkmaker. Mike zette voor en Jesse rondde af (2-2). Dit was het begin van een sterke fase van EVC. Opgestuwd door de sterke middenvelder Niek en de eveneens sterke verdedigers Tim Steur, Zuhair en Tim Knegt wist Edam de gasten flink onder druk te zetten. In verdedigend opzicht wist doelman Tygo zich weer te onderscheiden met goed positie kiezen, resolute ingrepen en knappe spelhervattingen. Het was dan ook een domper dat United eigenlijk uit het niets en vanuit een volkomen ongevaarlijke situatie wist te scoren (2-3). Er was helaas nauwelijks tijd over om iets terug te doen en zodoende gaf EVC een vrijwel zeker gelijkspel toch nog uit handen. Gezegd mag evenwel ook worden dat ´ZO U´ dit punt iets(je) meer zou hebben verdiend dat de gastheren. Een teleurstellend resultaat derhalve maar het was positief zoals EVC zich in de tweede helft resoluut terug knokte in de wedstrijd.
Een woord van dank tenslotte voor scheidsrechter Wilco van der Niet die een uitstekende wedstrijd floot!
Mannen, dinsdag SDOB JO12-1 thuis voor de beker: wees en blijf scherp!