7-5: De Rijp JO19-1 (zon) – EVC JO19-1 (zon) 1-3 (0-3)

Net als vorige week heeft EVC JO19-1 (zon) de uitwedstrijd tegen De Rijp, de nog enige overgebleven concurrent voor het kampioenschap, gewonnen. Net als vorige week werd het (dik) verdiend 1-3. EVC was met een volle bank afgereisd, want Jan van Straaten (JO17), doelman Sjors Out (JO17) en Coen Prinsze (JO15) waren voor de zekerheid mee. Het meespelen van Mitchell Rossenaar en Eric Tol was namelijk twijfelachtig en dat Casper de Vries na de botsing van vorige week weer kon spelen was een medisch wonder.

Op het wel hele late tijdstip van 16.15 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van De Rijp en al direct waren de bedoelingen van de gastheren duidelijk. Met 11 man terug op eigen helft, EVC het spel laten maken en hopen op de counter. EVC speelde echter een prima eerste helft. De bal achterin rond laten gaan en als het kan de voorhoede inspelen. Dat het niet allemaal lukt is logisch, maar wij proberen wel te voetballen terwijl De Rijp vooral van het ’kick and rush’ is. EVC dus de bovenliggende partij zonder grote kansen, maar toch heel dicht bij een doelpunt. Helaas spatte de vrije trap van Eric Tol buiten bereik van de doelman op de paal uiteen. Daarna mocht EVC, na een opgepakte terugspeelbal, van dicht bij het doel een vrije trap nemen. Dat lijkt makkelijk, maar je schiet zo’n bal er niet zomaar in. Het schot van Daniël Kemper was hard genoeg, maar helaas net te hoog. Vervolgens kwam EVC toch verdiend op voorsprong. Quino Idsinga speelde de bal hoog in op de naar rechts uitgeweken Brian Rossenaar. Die controleerde eerst en speelde de bal daarna door op de doorlopende Daniël. Vrij voor de doelman rondde Daniël netjes af, 0-1. Direct daarna kon de gang naar het scorebord nogmaals gemaakt worden. Nu werd Kyle Idsinga door Brian alleen voor de doelman gezet en ook hij bleef rustig, 0-2. EVC op rozen, helemaal toen De Rijp achterin begon te klungelen, de doelman verkeerd breed speelde en Brian kon onderscheppen en afronden, 0-3. Daar tussendoor behoedde doelman Mike van Wees, wederom prima op dreef vandaag, ons met twee reddingen voor een (onnodig) tegendoelpunt, toen we wat al te laconiek verdedigden. Vlak voor rust kreeg Remon Dil een schoen vol in het gezicht en moest hij zich met een bloedneus door Mitchell Rossenaar laten vervangen.

In de tweede helft kwam Eric Tol niet meer terug, teveel last van een brandwond aan zijn knie. Jan van Straaten was zijn vervanger. Met de wind in de rug begon De Rijp alles lang te spelen. Dat leek zinloos tot de gastheren een vrije trap mocht nemen. Een speler van De Rijp was zeer irritant in de EVC-muur en terwijl de bal al genomen was (en naast ging) werd over en weer geduw bestraft met een volgende vrije trap voor De Rijp, nu op de rand van het strafschopgebied. Ook nu hing dezelfde speler aan twee EVC-ers en verdween de bal door het ontstane gat in de muur in de kruising buiten bereik van Mike, 1-3. De Rijp gooide hierna alles direct diep en EVC leek even van slag, maar gelukkig bleven Rowan Suurmond en Huub van Maanen rustig in het centrum. En omdat ook Mike uitstekend stond te keepen kwamen wij nooit écht in de problemen. Mitchell bleek toch niet fit, dus werd weer terug gewisseld voor Ramon bij wie het bloeden inmiddels was gestopt. Daarna moest Casper eruit toen hij bij het oplopen met de bal een elleboog vol in zijn gezicht kreeg en kwam Emiel Claasen er in als rechtsback. EVC kreeg nog een kans via Aaron Lacunes, die met een man aan zijn shirt alleen op de keeper af ging, zich los worstelde en daarna de bal net naast schoot. Coen Prinsze kwam ook nog aan spelen toe en liet als 14-jarige (!) zien ook zijn mannetje te staan. Naarmate de wedstrijd naar het einde liep kwam bij een aantal spelers van De Rijp het besef dat de wedstrijd verloren was. Het spel werd wat grimmig, waarna de scheidsrechter na de 90e minuut het verstandige besluit nam om direct af te fluiten. 1-3 winst en daarmee is EVC JO19-1 (zon) officieus kampioen, want met nog 2 wedstrijden te gaan heeft EVC 6 verliespunten minder en een doelsaldo van +38 ten op zichtte van De Rijp.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Oosthuizen. Heel veel succes! En deze week beginnen voor een aantal spelers ook de schoolexamens. Ook hier natuurlijk heel veel succes!