B2 wint met 4-0 van ZOB B2

EVC B2 – ZOB B2: 4-0

Onze jongens zijn de competitie goed begonnen, niet alleen afgaande op de ruime overwinning, maar ook op het vertoonde spel. Al in de vijfde minuut kopte Max Veerman uit een mooi genomen corner van Timon Prumper hard op het doel, maar de keeper stond goed opgesteld. EVC bleef aandringen, vooral omdat elke ‘tweede bal’ voor onze jongens was, met name voor Laurens de Jong die als geen ander weet te anticiperen op ballen die zijn kant opkomen. In de tiende minuut was het raak; na een mooie pass van Laurens scoorde spit Marc van der Naaten – die van geen ophouden weet en de hele wedstrijd een plaag voor de ZOB-achterhoede was – beheerst door vrij voor het doel de bal in de verre hoek te schieten. Niet lang daarna schoot Marc hoog in het doel en omdat de keeper de bal alleen maar kon stompen kreeg Max de mogelijkheid de bal van drie meter binnen te schieten. Max was wakker en alert. Gretig. Na een mooie pass van Noah Rutten scoorde hij beheerst met een diagonaal schot in de rechterhoek. Intussen was Alvar van der Spek door midden gezaagd na een schandalige overtreding van een ZOB-er, die met gestrekt been zijn noppen in Alvars onderbeen plantte. De goed fluitende scheidsrechter gaf terecht geel.
In de tweede helft bleef Alvar aan de kant. Laurens was er niet meer bij vanwege een voorlopige transfer naar de B1. Jan van Straaten maakte als rechtshalf zijn rentree na vier weken blessureleed. Philip Vane is een welkome versterking voor het team. Hij ging laatste man spelen en Emiel Claasen voorstopper. Ervaring en wat meer kracht achterin – al is Alvar natuurlijk ook krachtpatsertje. Teijn Klouwer deed het goed als linksback ondanks zijn wat zwakkere linkerbeen. Een keer benutte hij goed zijn snelheid en verscheen hij plots in het doelgebied van de tegenstander. Ook Thijn Swinkels deed het als rechtsback goed – zeker ook door zijn aanvallend spel en loopvermogen.
In de tweede helft gebeurde er niet zoveel. Er waren (kleine en grote) kansen voor Simon van Oosten, Max, Noah en Sam, maar die resulteerden niet in doelpunten. Dan het hoogtepunt van de wedstrijd. Max krijgt de bal aan de linkerzijlijn en dribbelt iets naar binnen. Hij kijkt naar het doel en weet wat hij wil. Van grote afstand poeiert hij de bal in de linker kruising. Een schitterend doelpunt. Daarom is Max –ook vanwege zijn drie goals – de ‘man of the match’.

Jongens, een goed begin is het halve werk. Groot zijn we niet, op een paar na dan, maar voetballend kunnen we best ver komen.