8-11: EVC Zondag 2 – RKAV Volendam 7 9-2 (6-0)

Vandaag de derby tegen onze zuiderburen, het 7e team van RKAV Volendam. Het was mistig deze ochtend, maar gelukkig verscheen onze tegenstander in een oranje tenue dat zeer deed aan je ogen. We vliegen naar Mars om te kijken of er leven is, maar vanaf Mars richting Aarde zien ze dat met deze tenues in één oogopslag.

Je hebt het echte oranje, het andere oranje en zelfs “the orange army”, maar deze termen waar op onze tegenstander van vandaag niet van toepassing. Dit overgekomen jeugdteam moet nog duidelijk wennen aan het seniorenvoetbal en daarom staan ze ook met 0 punten stijf onderaan. Voor aanvang was het nog lachen gieren brullen met clown Bassie bij onze tegenstander, maar als je amper in de buurt van het doel van de tegenstander komt, continue de bal kwijt bent en de doelpunten om je oren vliegen is de lol er snel af. Gelukkig lieten wij ook nog een kansje of wat onbenut en bij rust was de stand slechts 6-0. Hoogtepunt van de eerste helft was de keeperswissel bij Volendam. De ietwat corpulente Bassie ging in doel, wisselde daarbij van shirt en gaf een fraaie buikdansact weg. In de tweede helft geloofde EVC het wel en Volendam pakte de zaken wat serieuzer aan. Een andere ingevallen doelman bleek toch redelijk te kunnen keepen en in de spits verscheen een hardloper die nog aardig met de bal uit de voeten kon. Eindstand 9-2.

Tot de winterstop spelen we nog 2 thuiswedstrijden waarin we ongetwijfeld meer tegenstand zullen krijgen. Op 29 november thuis tegen Ilpendam 3 (ook nog ongeslagen) en een week later tegen Sporting S 2.