Sterk begin EVC JO9-3

WBSV JO9-1 – EVC JO9-3 1-8 (1-3) 10-9-2016,

De oude F5 is dit seizoen JO9-3. Op de transfermarkt is Lars naar de J09-2 gegaan, Finn gestopt en Tijn van der Heide aangetrokken als vervanger voor Lars. Vlak voor de sluitingsdatum hebben we toch nog een keeper weten aan te trekken n.l. Julian Boogaard. Tijn en Julian welkom in ons team.
Na een paar keer getraind te hebben was vorige week de seizoenopener voor de beker tegen De Rijp JO9-4. Deze ongelijke strijd werd door ons met 19-0 gewonnen door doelpunten van Yannick 7, Casper 6, Bram 3, Tijl Ayoub en Ben 1.

Vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen WBSV JO9-1. WBSV uit Westbeemster is een heerlijke dorpsclub met een kleine houten kantine. Na omgekleed te zijn gingen we naar het veld om keeper Julian in te trappen. De scheidsrechter kwam en de wedstrijd kon beginnen.
EVC kwam sterk uit de startblokken, er kwamen genoeg kansen maar Yannick en Casper hadden hun vizier nog niet scherp staan. Verdediger Ayoub zag dit en besloot een keer mee naar voren gaan en hij scoorde dan ook de 0-1. WBSV probeerde het ons moeilijk te maken maar verdedigend met Ayoub, Julian W en Fortuna gaven bijna niets weg. Toch scoorde de roodhemden, een schot die Julian B iets te laat zag aankomen 1-1 dus. Hierna werd EVC echt wakker en het was middenvelder Casper die 2x wist te scoren en de ruststand werd 1-3. Na de limonade kon de 2e helft beginnen. EVC had nu stevig de touwtjes in handen, door ook nu goed naar elkaar over te spelen, een keer zelfs dat iedere veldspeler de bal had aangeraakt. Onze spits Yannick was getergd uit de kleedkamer gekomen en scoorde vrijwel direct met een mooi schot vanaf de linkerkant in de rechterbenedenhoek. EVC ging goed door en het was Yannick die de 1-5 en 1-6 scoorde, Tijl scoorde de 1-7 en Yannick als laatste de eindstand op 1-8. Keurig gespeeld jongens en Fortuna. Volgende week tegen Koedijk. Tot donderdag op de training