EVC MC1 – Volendam MC2 2-3

Vanavond een van de 3 belangrijke laatste duels om het kampioenschap. Thuis tegen Volendam. Met de voltallige selectie konden we de wedstrijd aanvangen. Het was warm en drukkend weer en daar hebben beide teams last van. Vanaf het begin was het zoals bijna elke wedstrijd aftasten en op en neergaand. Met aan beide kanten kansen. Het was EVC die de eerste treffer zou maken, door een combinatie van Famke en Jamila, belandde de bal bij Esmee, die de bal in de linkerhoek schoof 1-0. Omdat diet vroeg in de wedstrijd was, beloofde dit veel goeds. Maar Volendam toonde veerkracht en kwam al vrij snel terug tot 1-1. Maar behalve veerkracht toonde Volendam ook veel meer initiatief om de bal te willen veroveren en o de opbouw van EVC te storen. Hierdoor raakte EVC uit balans. EVC probeerde wel te blijven voetballen en door een goed opgezette actie kon Henriette de 2-1 scoren door een hard schot die door de handen van de keeper ging. Pfff opluchting, maar nu doordrukken en dat laatste lukt gewoonweg niet. Kans na kans werd door de sterke Volendamse verdediging tenietgedaan en was het moeilijk om de score uit te breiden. En dan is er zo’n ongeschreven wet, die in het voetbal geldt. De bal valt dan aan de andere kant. Ook in deze wedstrijd, wist Volendam gelijk te komen tot 2-2. Een stand waar Volendam niets aan heeft , maar EVC nog minder. Nog voor de rust kwam dan de 2-3 van Volendam hard aan. Tijd om te rusten. In de rust de dames bevraagd wat ze er zelf van vonden en bleek dat ze het wederom unaniem eens waren over de inzet en beleving die er niet was. Kop op zeiden we er is nog een tweede helft en kunnen we er nog alles aan doen. Helaas kan ik over de tweede helft kort zijn. Het tempo was laag en de inzet op een paar uitzonderingen na niet goed. EVC kon geen vuist meer maken tegen het sterk spelende Volendam. Met nog 2 wedstrijden te gaan waar ik wil dat jullie er volop tegenaan gaan. Ook wordt het kampioenschap erg moeilijk zo. Dit zijn jullie vooral naar jullie zelf verplicht. Kop op dames. Volgende week dinsdag tegen Wherevogels gaan we winnen..