9-10: Always Forward JO19-4 – EVC JO19-1 (zon) 2-5 (1-0)

Na de prima oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen hoofdklasser RKAV Volendam stond vandaag de competitiewedstrijd tegen Always Forward JO19-4 op het programma. Een A4 (in oude benaming), wat kun je daar nu van verwachten? Niet veel, maar als je na 5 minuten per ongeluk een doelpunt tegen krijgt (1-0) kan het zomaar een hele vervelende wedstrijd worden. Op het ongelofelijke slechte grasveld liep EVC na de snelle achterstand helemaal tegen zichzelf te voetballen. Always Forward trok zich met 11 spelers terug in het strafschopgebied en verdedigde met man en macht. Er was voor EVC eigenlijk geen doorkomen aan. We hadden continue de bal, maar werden niet gevaarlijk. Toch viel na een half uur spelen de gelijkmaker. Kyle Idsinga schoot een teruggelegde bal vanaf rand strafschopgebied netjes in de hoek raak. De coach van onze tegenstander bevond zich aan de andere kant van het veld, maar op zijn advies keurde de scheidsrechter (die bovenop de situatie stond) de goal af wegens roepen van Kyle. Sowieso riep Kyle niet ‘laat gaan’ en verder is deze regel allen van toepassing als je een tegenstander wilt misleiden en niet om een medespeler te coachen. Zo bleef het tot de rust 1-0.

In de tweede helft was gelukkig alles anders. Iedereen stond weer op de juiste positie en onder aanvoering van Huub van Maanen speelde EVC prima. Al binnen 5 minuten kregen we drie kansen op de gelijkmaker, maar gezegd moet worden dat onze tegenstander over een hele goede doelman beschikte die zijn doel nog even schoon hield. Tot de 10e minuut. De uitstekend ingevallen Philip Vane stuurde Brian Rossenaar weg, die op het juiste moment voorzette op de inlopende Aaron Lacues. Hij tikte binnen, 1-1. EVC ging door maar het aluminium stonden een voorsprong in de weg. Kyle een schitterende uithaal op de paal, Daniël Kemper na een mooie aanval met Eric Tol de bal op de lat en een bal van Casper die via de binnenkant van de paal weer het veld in ging. Nog een fraaie uithaal van Daniël met een fantastische redding van de doelman en een bal die uit een hoekschop zo ongeveer tegen het net werd weggehaald. Zo bleef het nog even 1-1. Uiteindelijk kwamen we uit een vrije trap op voorsprong. De doelman kreeg het schot van Brian niet onder controle en de inlopende Casper tikte binnen, 1-2. Wedstrijd gelopen zou je zeggen, want doelman Rens van Dijk had nog niets te doen gehad. Echter bij de eerste uitval van Always Forward in de tweede helft stuiterde de bal ongelukkig tegen de arm van Daniël en ging deze op de stip. Rens lag in de goede hoek, maar kon de bal niet stoppen 2-2. Gelukkig bleef EVC voetballen en niet veel later tikte wederom Casper de 2-3 binnen. Vervolgens zorgde Huub voor de 2-4 toen een tegenstander de bal uit een hoekschop tegen zijn eigen kruising kopte en deze voor zijn voeten viel. Het slotakkoord was voor Mitchell Rossenaar toen de doelman blunderde op zijn schot van ver. Eindstand 2-5.

In de tweede helft goed hersteld van een (hele) slechte eerste helft. Volgende week uit naar FC Purmerend, veel succes!