EVC JO11-1 verslaat Reiger Boys JO11-2!

Reiger Boys JO11-1 – EVC JO11-1 (1-1, rust) 1-2 voor EVC JO11-1
(10-12-2016, 7e wedstrijd najaarscompetitie 1e klasse, seizoen 2016-2017)
EVC JO11-1 heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen in de najaarscompetitie. Na een zeer zware start in de hoofdklasse heeft het team ook in de eerste klasse te maken met geduchte tegenstand. Toch is een onmiskenbare stijging in niveau te zien. Die werd tot nu toe niet vertaald in een overwinning maar het liet zich aanzien dat een zege steeds meer binnen bereik kwam. Zonder Koen van Beek (weekend weg), Colin Molenaar (deze keer in JO11-2) en coach Jan van de Nes reisden de JO11-1 Mannen af naar Heerhugowaard waar Reiger Boys JO11-2 de tegenstander was.
De coaches Jeroen Ooms en Marcel Tierolf gaven in een gloedvol betoog de spelers zeer waardevolle adviezen mee en die werden heel goed begrepen. Want vanaf de eerste balomwenteling toonde Roodgroen een grote gedrevenheid. De spelers die in HHW ‘voor de punten gingen’, waren: invaller-doelman Sajad Rahimzadeh (eigenlijk veldspeler), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Bink Mulder, Tim Knegt, Rayan Morrhabi, Kick van der Vlies en Tom Tierolf.
De grootste kans deed zich voor toen Tom doorbrak over de linkervleugel en gehaakt werd in een aantrekkelijke positie. Helaas zag de scheidsrechter er, in tegenstelling tot Edam, geen strafschop in. EVC opende echter toch de score. Tom en Bink vonden elkaar in een vlotte combinatie en de mee opgekomen Milan tekende onberispelijk 0-1 aan! Een afstandschot van de geelhemden betekende 1-1 maar EVC was niet onder de indruk en toog weer ten aanval. Nadat Jeroen en Marcel in de rust nog een aantal puntjes op de ‘i’ hadden gezet, was Roodgroen in de 2e helft nog meer van zins de drie punten mee naar Edam te nemen. Een groot aantal kansen bleef onbenut mede door sterk spel van de tamelijk (…) grote doelman van de gastheren maar uiteindelijk moest de home-side capituleren. Een vlammend schot werd nog net gekeerd maar Kick van der Vlies wist het begrip rebound als eerste te vertalen en tikte het leder snel-en-slim tegen de touwen (1-2)!
Roodgroen drong met nog meer energie aan maar wist de marge niet te vergroten in de resterende tijd. Na ‘om en nabij’ 2 x 0,55555 x 3 kwartier floot de uitstekende scheidsrechter Dwarsfluit voor Einde Wedstrijd en dat betekende een fraaie zege voor de Mannen van EVC JO11-1!
Een compliment vanuit Lissabon voor alle spelers waaronder Sajad voor zijn zeer sterke invalbeurt op een voor hem ongewone positie maar ook voor Koen en Colin! Een Hoed-Af past natuurlijk ook voor de ervaren coaches Jeroen Ooms en Marcel Tierolf die tussen neus en lippen door lieten zien hoe je een team naar de overwinning coacht ……