6-12: Hercules Zaandam 5 – EVC Zondag 2 0-10 (0-4)

Terwijl heel Edam nog op één oor lag waren de “vrienden van de Zondag 3 min 1” al op weg naar Zaandam voor de wedstrijd tegen Hercules Zaandam 5. Het was Super Sunday op één van de mooiste complexen van Noord-Holland. Waar wij onze niet geringe kunsten mochten vertonen op veld B, speelde op veld A Hercules 6 tegen Sporting S. Beide ook uitkomend in onze poule.

Nu kan ik wel een heel fraai verslag uit mijn PC proberen te drukken, maar dan moet het wel ergens op een wedstrijd lijken. En dat was het in der verste verte niet. Afgezien van eerste 10 minuten toen doelman Jeroen Maat zowaar nog even handelend moest optreden, was EVC veel en veel te sterk voor de Zaanse opponent. Martin Schilder had al een keer de paal geraakt toen Jeffrey Kunst in de het strafschopgebied onderuit werd gelopen. Een “hups” van Paul Buurs en de stand was 0-1. Niet veel later knalde Jeffrey Kemper de 0-2 tegen de touwen, toen de uit een hoekschop de weggewerkte bal voor zijn voeten kwam. Bij 0-3 legde Martin terug op Toon Visser die vanaf rand strafschopgebied hard raak schoot. De 0-4 kwam uit een fraaie assist van de (uitstekende) scheidsrechter. Hercules nam snel een vrije trap, schoot de bal tegen de hak van de scheidsrechter en zo werd het een dieptepass op Alec Fanger. En daar ging Alec, als de eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur en voor de wind zichzelf een weg naar het doel baant. Binnenkantje paal en de ruststand was 0-4.

Wie bij Hercules dacht dat EVC het een tandje rustiger aan ging doen in de tweede helft kwam bedrogen uit. Wij brachten namelijk Giel Oudejans in. Leider/lijder van de Zaterdag 1 en hij zat nog vol adrenaline van de zaterdagmiddag. Binnen 1 minuut schoot hij de 0-5 binnen en gaf niet veel later nog een assist voor de 0-6 van Jeffrey Kunst. Het mooiste doelpunt van de dag volgde halverwege de tweede helft. Nu zette Jeffrey voor en kopte Giel van ver de bal strak in de hoek 0-7. De derde van Giel en nog een andere doelpuntenmaker (ik gok Martin) zorgden voor een 0-9 stand. Het slotakkoord was voor Toon wat resulteerde in een 0-10 eindstand.

Zondag vrij en de week erop de laatste wedstrijd van 2015, thuis tegen Sporting S.