AFSCHEIDSWEDSTRIJD MARIEKE VAN STRAATEN

Aanstaande donderdag 21 april om 19.45 uur speelt EVC VR1 haar laatste wedstrijd van dit seizoen voor eigen publiek tegen Marken VR1. Dit is tevens de laatste officiële wedstrijd, buiten nog twee toernooien om, van Marieke van Straaten voor EVC. Zij gaat wonen en studeren in Amsterdam en transfereert logischerwijs, maar tot groot verdriet van haar teamgenoten, leidster en trainers naar het Amsterdamse WV-HEDW.
Marieke is op jonge leeftijd begonnen op half veld in de ME1 en via het doorlopen van alle leeftijdscategorieën bij de VR1 terecht gekomen. Door haar hoge opkomst bij de trainingen, drive, wil om te leren en aangeboren talent is zij uitgegroeid tot een zeer waardevolle middenvelder, die in ieder team een enorme aanwinst was en door haar grote kunde en motivatie ook meestal de aanvoerdersband droeg. Zelfs toen zij op jonge leeftijd het damesteam kwam versterken werd ingestemd met het idee van de trainers om Marieke tot aanvoerster te bombarderen.
Toen zij slechts 14 jaar oud was liet hoofdtrainer Rolph Meijer haar debuteren bij de VR1 als invalster en dat invallen zou nog enkele malen gebeuren. Met veel inzicht, overzicht en techniek heeft Marieke als centrale middenvelder menig medespeelster van een assist voorzien en door het benutten van vele strafschoppen, prachtige scores uit directe vrije trappen, solo’s, afstandsschoten en simpele intikkertjes heeft zij in al die jaren maar liefst 87 maal het vijandelijke net weten te vinden, tot nu toe. Een zeer belangrijke schakel was zij in de kampioenschappen van de MC1, MB1, MA1 en VR1.
Met de overstap van Marieke gaat een groot talent voor de damesafdeling van EVC verloren. Een aderlating voor de VR1. En natuurlijk valt dit op te lossen, want in de huidige MB1 en MC1 lopen diverse talentvolle middenvelders rond voor de toekomst. Maar voorlopig zitten de trainers even met de handen in het haar. En niet alleen als speelster zullen we haar missen, maar ook als zeer sportief, sociaal en lief persoon.
Ondergetekende heeft de eer gehad om jaren als trainer van Marieke te hebben mogen functioneren. Dit geeft mij dan ook het inzicht en het recht om te mogen concluderen dat Marieke in mijn alltime top 10 van beste speelsters staat en zeker weet dat zij zonder moeite mee kan komen met de VR1 van het een klasse hoger dan EVC uitkomende WV-HEDW.
Gun deze topper een waardig afscheid en kom als ex medespeelster, jeugdspeelster, ex trainer, ex leidster, ouders, overige supporters en voetballiefhebbers donderdag naar EVC.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …