Purmerland MO 15 1 – EVC MO15 1 2-3

Purmerland uit vandaag en niet eerder tegen gespeeld. Gezien de stand moet het haalbaar zijn om te winnen vandaag. Omdat ondergetekende de pasjes was vergeten, was het aan de scheidsrechter om te beslissen of EVC mocht voetballen aldaar. De scheids geloofde Frank op zijn woord en kon er worden gevoetbald. Het omkleden verliep wat langzaam en wilde de trainer nu toch wel dat de meiden even op gingen schieten omdat er nog maar 7 minuten resteerde voor de aftrap. Dit werd wel en niet begrepen, want 3 minuten voor de aftrap stond het team op het veld en ook nog iedereen op de juiste positie. In tegenstelling tot de voorbereiding die stroef en langzaam was, verliep de wedstrijd wel even anders. EVC had er zin in en werd er goed gecombineerd op het middenveld met Jennifer, Roos Jasmijn en Jamila. Er werd druk uitgeoefend op het doel van Purmerland en werden er goede kansen gecreëerd. Voorin stonden Denise en Selena die keer op keer door het middenveld werden bediend, zij speelden sterk, maar was de verdediging van Purmerland sterk en gedegen. EVC voetbalde met passie en waren de meiden gedreven. Vanuit een ingooi, pakte Jennifer de bal goed op, dook de 16 meter in en verzilverde haar eigen aktie 0-1. Stond Purmerland dan alleen in het veld om de EVC aanvallen af te slaan? Nou nee.. Ook Purmerland had er zin in en waren het in het begin vooral de lange halen naar voren die gevaarlijk waren. Met een zeer snelle spits die wanneer zij aan de bal kwam niet meer te stoppen was. Maar wist Pumerland de kansen niet te benutten. Dit is mede te danken aan de zeer sterk keepende Tessa die als een leeuw de schoten van Purmerland keerde en haar doel schoon hield. De wedstrijd ging nu toch wel gelijk op en creëerden beide teams prima kansen. Bij EVC mag gezegd worden dat de verdediging het zwaar had en stonden Lotte, Charlotte, Melissa en Fay hun mannetje en verijdelde de vele pogingen van Purmerland. De veerkracht bij EVC is goed en dat was te zien. Ondanks het gelijk opgaande spel was het EVC die de betere kansen creëerde en was het Jamila, die een terugvallende bal uit het strafschopgebied van Pumerland droog en hard op doel schoot, welke van richting veranderde en de keeper uit positie bracht. Dit was de 0-2 en dat voelde prettig in deze spannende wedstrijd. Dit was ook de ruststand. Na de rust was het Purmerland die minimaal gelijk wilde komen. Dit was goed te zien aan hun goede spel. Ook in de tweede helft was het middenveld met Anouk, Jennifer, Chelsea die strak op hun tegenstander speelde en de speelsters van Purmerland weinig speelruimte gaven. De ballen die er doorheen kwamen werden net als in de eerste helft zeer sterk verdedigd door Charlotte, Lotte, Jasmijn en Sofie. Toch lukte het Purmerland tot 2 keer toe om de bal achter Tessa te krijgen door twee van richting veranderde ballen en de stand gelijk te trekken 2-2. Nu wilde Purmerland door en begon een offensief richting Tessa die meerdere keren oog in oog kwam te staan met de eerder genoemde snelle spits van Purmerland. In deze duels was Tessa de meerdere en hield haar doel schoon door een paar schitterende reddingen. Deze fase van de wedstrijd was zeer spannend en maakte beide teams aanspraak op de overwinning. Selena was dicht bij de overwinning en schoot hard op doel, maar keerde de keeper deze bal goed. Toch was het EVC die aan het langste eind trok en werd Esmee door het middenveld de diepte ingestuurd, Esmee nam de bal goed in de loop mee en loste vanaf 20 meter een droog schot die over de keeper heen ging. 2-3 Met nog 10 minuten te spelen was de laatste fase zinderend en vlogen de vonken ervan af. Purmerland wilde de gelijkmaker en met nog een paar hachelijke momenten voor het EVC doel waar Tessa de reddende engel was, klomk het eindsignaal als muziek in de oren. Pffff wat een opluchting en een zwaar bevochte zege. Dames vette complimenten op jullie inzet als team..