Zakelijke zege EVC JO11-1

DWS JO11-2 – EVC JO11-1 (rust, 0-2) 0-5 voor EVC JO11-1
(11-11-2017, 8e wedstrijd najaarscompetitie, 1e klasse, seizoen 2017-2018)
Voor de 8e competitiewedstrijd (officieel de 7e) reisde EVC JO11-1 af naar Amsterdam waar de blauw-zwarten van DWS JO11-2 de gastheren waren voor de bezoekers uit Edam. DWS was tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw een zeer gerespecteerde profclub. De Amsterdammers werden zelfs landskampioen in 1964 en speelden in het seizoen daarna in de Europa Cup 1. In de profperiode hebben grote spelers voor DWS gespeeld, zoals de internationals Rinus Israel, Jan Jongbloed, Rob Rensenbrink, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Dat zijn echter vervlogen tijden. DWS is nu een gewone amateurvereniging.
De JO11-2 van blauw-zwart is hekkensluiter in de 1e klasse en EVC was het aan zijn stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Roodgroen was compleet: Remy Kluft (k), Niek Pistora, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Rayan Morrhabi, Mike Latdorp, Jesse Joosten en Rick van Velden. Het was droog weer maar de wind zou een lastige factor zijn om goed te voetballen, aldus de coaches Jacco Steur, CeesJan Joosten en Jan van de Nes. Dat bleek want de wind die dwars over het veld joeg maakte het voetballen niet gemakkelijk. Dat was een voordeel voor de verdedigende partij en een handicap voor het aanvallende team want om tot kansen en goals te komen moet een zekere zorgvuldigheid worden betracht. Het was even zoeken voor de spelers om een balans te vinden tussen accuratesse en opportunisme maar gaandeweg de partij lukte dat behoorlijk. Na een minuut of tien vonden Tim Knegt en Mike Latdorp elkaar in een combinatie over de linkervleugel en het was Rayan Morrhabi die voor de openingstreffer zorgde (0-1). Dat was prettig want nu moest DWS iets terugdoen en van de ontstane ruimte kon Edam profiteren. Dat gebeurde ook. De sterke verdediger Niek Pistora veroverde de bal, zette Mike aan het werk en die betrok Rayan in het spel. Rayan had oog voor de ruimte tussen twee verdedigers en passte naar Rick van Velden die koel bleef en de bal tegen de touwen schoot (0-2). EVC had controle over de wedstrijd zonder tot geweldig spel te komen maar met deze wind was dat ook lastig. Uit een mooie corner van Jesse Joosten kwam de bal voor de voeten van de mee opgekomen Tim Steur en die knalde net naast. Rayan liet zich ook nog een keer zien maar hij schoot net over. In de rust werd aangegeven om het veld breed te houden, vaker op te bouwen over rechts (dat was gemakkelijker dan over links vanwege de wind), en nog vaker de ballen aan te nemen. Dat lukte redelijk. Mike ontving de bal via een crosspass van Victor Surie, nam de bal aan, dribbelde vanaf links naar binnen maar schoot tegen de keeper aan. De volgende kans kwam uit een corner Rayan: Tim Steur knalde de bal uit de draai naast. Vlak daarna verhoogde EVC de score: Mike ontving de bal nu van Rick, dribbelde weer naar binnen vanaf links, deed alsof hij voor gaf maar tikte het leder in de korte hoek rechts van de doelman (0-3). Niet veel later kon hij zijn voorhoofd net niet tegen de bal plaatsen na een voorzet van Jesse. Ondertussen hoefde doelman Remy zich te beperken tot het verwerken van terugspeelballen daar de defensie van Les Verts de poort gesloten hield. Het kwartet werd voltooid door Rick die een pass van Mike op waarde schatte. Daar bleef het niet bij want Mike schoot Roodgroen naar 0-5. Met deze stand blies de goed leidende arbiter voor het einde van een winderige wedstrijd waarin JO11-1 een zakelijke overwinning behaalde. Remy onderscheidde zich nog even: hij stopte in de strafschoppenserie liefst 10 van de 11 penalty’s!
Het was geen grootse partij, Mannen, maar jullie hebben een goede inzet getoond en een verdiende zege behaald! Complimenten!
Volgende week zijn we vrij. We lassen dan een extra training in en bereiden ons mede daarmee voor op de derby tegen Volendam op 2 december. De week daarna gaan we roet in het eten gooien van kampioenskandidaat Ilpendam. Heel veel succes en plezier én …. blijf scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …