Alles voor de kinderen

’s Ochtends vol goede moed de deur uit op weg naar Zuidoostbeemster. Een goede bekende, waar voor de winterstop een heuse titanenstrijd werd uitgevochten om de derde plek in de competitie. 1-3 was toen de eindstand, maar dat geeft uiteraard geen garantie voor wat komen gaat.

Allereerst dienen de autoruiten ijsvrij gemaakt te worden. De temperatuur schommelt zo rond het vriespunt. Heerlijk weertje om langs de kant te staan. Maar ja, alles voor de kinderen…

De toppers van Guardiola hebben er maling aan. De sfeer is opperbest en de stuiterballen kunnen niet wachten tot ze het veld mogen betreden. Wanneer het fluitsignaal voor de eerste helft eindelijk klinkt – en de tenen van de supporters inmiddels veranderd zijn in ijspegels – schiet de F4 uit de startblokken.

Defensie

Vroeg in de eerste helft wordt duidelijk dat we te maken hebben met een ongelijke strijd. De trainingsarbeid van het sterrenelftal van Guardiola begint steeds meer zichtbaar te worden. ZOB wordt teruggedrongen op eigen helft en de kansen volgen zich in groot tempo op. Spaarzame uitvallen van ZOB worden opgevangen door de – wederom – ijzersterk spelende Mike ‘Kompany’ Regter of de betrouwbare sluitpost Jayden ‘Neuer’ Koning (Courtois is vervangen, red.). Zijn kompaan in de defensie Lucas ‘Nesta’ de Waal kan zich wat meer bemoeien met de aanval en dit werpt zijn vruchten af. Een afgeslagen bal komt voor zijn voeten en zonder twijfel schiet De Waal deze binnen, 0-1.

Hattrick

Na de 0-1 is er voor ZOB geen ontkomen meer aan. De aanvalsdrift van de toppers van Guardiola is de thuisclub te machtig. Zeker wanneer Kaven ‘Romario’ Biniam het op zijn heupen krijgt. Binnen 10 minuten voor rust is de spits met een heuse hattrick verantwoordelijk voor de 0-2, 0-3 en de 0-4.

Als het rustsignaal klinkt, is het tijd om even op te warmen in de kleedkamer. Een donderspeech is niet nodig, gezien de verrichtingen op het veld.

Grimmig

Door toedoen van wat vijandigheid van enkele toeschouwers van de thuisclub – die Pogba verwisselen met Totti – wordt de sfeer in het veld wat onstuimig. Dit gaat het veldspel van de F4 niet te goede. Even vergeten ze te voetballen en ZOB maakt hier dankbaar gebruik van. Jayden ‘Neuer’ Koning wordt omspeeld en de bal wordt in het open doel geschoven, 1-4. Tijd voor Guardiola om zijn toppers opnieuw op scherp te zetten.

Slotakkoord

Als de F4 weer bij de les is, is het slotakkoord voor EVC. ‘Romario’ laat zien dat hij ook heel goed in dienst van het elftal kan spelen. Hij zet met een formidabele pass Keano ‘Totti’ van Eikeren vrij voor de keeper. Laatstgenoemde rondt gedecideerd af en zorgt hiermee voor de 1-5. Wanneer Kaven met een bal door de benen van de doelman de 1-6 eindstand op het scorebord zet, kan de kurk van de (kinder)champagne.

De penalty’s zijn zoals gewoonlijk weer een prooi voor Jayden ‘Neuer’ Koning. Wel moet gezegd worden dat sommige spelers van ZOB de bal wel heel fraai inschieten. Maar met spelers als Jake ‘Pogba’ Keizer in de ploeg die zijn penalty snoeihard tussen doelman en lat pegelt, is er geen vuiltje aan de lucht.

Een geweldige teamprestatie van de F4 die iedere week meer op elkaar ingespeeld raken. Door het goede samenspel dat ze hebben laten zien, zorgen ze dat deze toeschouwer – en met hem vele anderen – toch met een warm gevoel naar huis gaat.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …