25-11: ZOB JO19-1 – EVC JO19-1 3-1 (0-1)

Er zijn wel eens van die zaterdagen dat je hoopt dat bij het wakker worden de sneeuw tot de dakgoot ligt. Vandaag geen Rowan Suurmond, Eric Tol en Aaron Lacunes die in de warming-up afhaakt. Daarbij nog de gebroken pols van Laurens de Jong en Quino Idsinga die na een week bivak niet fris is. Daarom ging Marc van der Naaten van JO19-2 mee en doelman Sjors Out (het was de keepbeurt van Mike van Wees) die als speler op de bank plaats neemt. Binnen 10 minuten kreeg, of beter gezegd boden wij, ZOB een paar niet te missen kansen die toch gemist werden. Daarna kwam EVC beter in de wedstrijd en al snel op voorsprong. Een mooi uitgespeelde counter waarbij de bal via Daniël Kemper en Marc bij Quino kwam. Die hield het overzicht en schoof de bal rustig binnen, 0-1. Vervolgens verzuimden wij om de wedstrijd in het slot te gooien. Een te zachte inzet van Marc en een kopbal van Klavs Jansons-Slava langs de verkeerde kant van de paal. Er mag ook wel wat vaker geschoten worden, zeker als we in de buurt van het strafschopgebied zijn. Vlak voor rust viel dan toch de 0-2 door Brian Rossenaar die meters vanachter de verdediging kwam. De vlaggende speler van ZOB stak zijn vlag omhoog en de clubscheidsrechter nam het signaal over. Weg goal.

In de tweede helft kreeg ZOB de eerst grote kans, maar doelman Mike van Wees was snel zijn doel uit en voorkwam de gelijkmaker. Die viel even later toch, of laten we het anders zeggen, de verder redelijk fluitende scheidsrechter deelde een cadeautje uit. Mike onderschepte een aanval en had in het 5-meter gebied liggend beide handen op de bal. Die werd eronder vandaag geschoten door een ZOB-aanvaller en daarna binnen getikt, 1-1. Natuurlijk een overtreding, maar het doelpunt telde. Even later viel uit een hoekschop, na een door EVC veel te snel genomen vrije trap, de 2-1. Mike redde in eerste instantie nog op de doellijn, maar daarna ging de bal er toch in. Brian had tot twee keer aan toe de gelijkmaker op zijn schoen, maar dit was echt zo’n zaterdag dat alles tegen zat. Na drie tegenstanders uitgespeeld te hebben, voorkwam de doelman met de punt van zijn teen een doelpunt en niet viel later wist een ZOB-speler de inzet van Brian op de doellijn nog net te raken. Quino was al een tijdje opperdepop, maar hij was nog niet vervangen door Johnny Latdorp of Casper de Vries moet geblesseerd naar de kant en doelman Sjors moest voetballen. Grote kansen kregen we niet meer, maar Daniël had nog pech met een gekraakt schot in het strafschopgebied. De 3-1 van ZOB vlak voor tijd was louter voor de statistieken. De punten naar ZOB en heel snel vergeten dit duel.

Volgende week thuis tegen SVW’27. Hopelijk met een wat bredere selectie. Veel succes!