7-2, oefen: EVC B1 – Hollandia B2 3-0 (2-0)

De laatste oefenwedstrijd van de winterstop was deze zondag tegen Hollandia B2 (Hoorn). Een team dat in de 4e divisie uitkomt, 2 klassen hoger als EVC. Dat verschil was vandaag in ieder geval niet te zien. EVC speelde een prima wedstrijd en de overwinning was verdiend.

Vanaf de aftrap kwam EVC op voorsprong. Eric Tol kreeg aan de linkerkant de bal en gaf deze voor op de vrijstaande Azeddine Sout. Die nam hem netjes aan en schoof de 1-0 binnen. Nog gaan 10 minuten later had Azeddine de 2-0 op zijn schoen. Aaron Lacunes legde breed en Azeddine had hem bij de 2e paal voor het intikken. De doelman kwam vanaf de 1e paal aanrennen en voorkwam op wonderbaarlijke wijze met zijn voet een doelpunt. Gaandeweg de eerste helft kwam Hollandia beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Hoorn nooit. De achterhoede gaf wederom niets weg en doelman Mike van Wees moest slechts eenmaal handelden optreden. Met nog 10 minuten op de klok counterde EVC naar de 2-0. Eric kreeg aan de linkerkant de bal, mocht zo doorlopen richting doel en schoot in de verre hoek raak. Curieus moment was een achterbal in de eerste helft. Net als vorige week stelde een EVC-er zich op halverwege de helft van de tegenstander, tussen doelman en achterhoede. Net als vorige week schoot Mitchell Rossenaar de achterbal een meter of 70 weg, precies in de voeten van zijn medespeler, die zo op de doelman af kon gaan. Maar net als vorige week ging de vlag omhoog voor buitenspel en werd deze actie afgefloten, onterecht. Want net als uit een ingooi, hoekschop of scheidsrechterbal kun je uit een achterbal geen buitenspel staan. Het is zo’n gek idee nog niet, een spelregeldiploma. Maar dan ook voor vlaggende ouders.

In de tweede helft bleef de verwachtte stormloop van Hollandia uit. EVC bleef gemakkelijk op de been, maar had vooral last van de wind die schuin tegen steeds harder leek te gaan waaien. En harde wind en kunstgras is geen gelukkige combinatie, dat komt het spel niet ten goede. Na de rust waren ook Marc van der Naaten en Alvar van de Spek van de B2 in het veld gekomen. Zij deden het prima. Grote kansen voor beide doelen bleven uit en zo leek de wedstrijd in 2-0 te eindigen. Een minuut of 6 voor tijd kreeg EVC nog een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Eric drukte af, waarna de bal via de doelman en paal voor de voeten van Mitchell belandde. Die bepaalde de eindstand op 3-0. Een goede overwinning in een leuke en sportieve wedstrijd.

Volgende week gaat de competitie verder met een uitwedstrijd bij Reiger Boys. Een lastige tegenstander die veel te laag op de ranglijst stond, maar ondertussen is opgeklommen naar de 5 plaats. Veel succes!