B2 wint van Zouaven: 0-3

Zouaven B5 – EVC B2: 0-3

De B2 begint te draaien, want ook de tweede competitiewedstrijd werd verdiend gewonnen. Het elftal van de Zouaven bestond uit 16-jarigen en onze jongens zijn – op twee na – een jaar jonger. Het was een fysiek duel waarin de EVC-lichtgewichten het soms zwaar hadden. Waar de tegenstander met drie passen enkele meters overbrugde, zijn er bij ons jongens die daar zes of meer passen voor nodig hebben. Gelukkig was EVC de beter voetballende ploeg. Met name in de tweede helft kwam dat duidelijk naar voren: EVC speelde goed combinatievoetbal en de tegenstander kon weinig meer dan nóg fysieker de duels aangaan. In tegenstelling tot de eerste helft had de scheidsrechter echter de leiding goed in handen, waardoor de boel niet uit de hand liep.
In de eerste helft waren er meteen al kansen voor Marc en Max, maar de keeper stond goed opgesteld. Uit een corner van Philip scoorde Thijn Swinkels op fraaie wijze door de bal met binnenkant voet hoog in het dak van het doel te schieten. Toch kwam de Zouaven door strijdlust nog een paar keer in de buurt van Sjors, die echter geen fout maakte en vandaag heel goed was in de spelhervatting (gooien, schieten, maar dan in een goed tempo).
In de tweede helft legde Simon een vrije trap goed terug op Sam, die meteen uithaalde. De bal ging over de grond richting doel waar de keeper er goed zicht op had, maar omdat Marc de bal nog van richting veranderde stond EVC met 0-2 voor. Even daarna spatte een pegel van Max uit een vrije trap op de lat uiteen. Nu kwam Philip ook een paar keer goed op en dat kon ook, omdat de taakverdeling tussen Emiel en Philip in de tweede helft beter was dan in de eerste. Het werd 0-3 na een mooi schot van Marc uit een combinatie met Sam. Daarmee zat de wedstrijd definitief in het slot.
Wie was ‘man of the match’? Het is verleidelijk om degene te kiezen met twee doelpunten op zijn naam en wederom zeer ijverig was en zijn lichaam goed gebruikte, maar er waren enkele jongens die een foutloze wedstrijd speelden, zoals Laurens (off course), Teijn Klouwer en Thijn Swinkels. Man of the match was Philip, die goede corners nam, leiding gaf aan de verdediging (ik heb het over de tweede helft) en een paar keer goed opkwam.
Volgende week tegen Hercules Zaandam B3. Ik ben er dan niet bij, maar mijn taken worden natuurlijk op voortreffelijke wijze waargenomen door collega Ronald (en Remco als vlagger).