DAMES WINNEN ZWAAR DUEL IN MARKEN

MARKEN VR1 – EVC VR1 3-5 (0-1)

Op het A veld, onder heerlijke weersomstandigheden en begeleid door een prima arbiter, zou er een zeer gelijkopgaande wedstrijd gespeeld worden. Misschien was een gelijkspel uiteindelijk op zijn plaats geweest, maar EVC sprong veel efficiёnter met de kansen om, zeker in de tweede helft. Al na 8 minuten kon de scheidsrechter naar de middenstip wijzen. Selma Evrengün ondernam een prachtige actie op links, waarna zij de bal op maat terugtrok naar de halve cirkel buiten de zestien. Met een daverend schot liet captain Marieke van Straaten de keepster kansloos, 0-1. Daarna volgden nog doelpogingen van Vérouschka Petrovic en Selma, maar het net werd niet gevonden. Ook moest de enigszins duizelige Irene Tol tijdelijk de strijd staken en werd zij, bij gebrek aan aanvalsters op de bank, vervangen door Lian Slot. Dit was niet direct een bijdrage aan de aanvalskracht van EVC, maar daar kan Lian niets aan doen, want die speelt normaliter in de defensie. Ondertussen kreeg Marken ook diverse mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, omdat wij in alle linies zo af en toe te makkelijk balverlies leden en dat dan ook niet meteen wisten te herstellen. Het was aan keepster Suzan Kaars te danken dat wij voor de rust geen tegendoelpunt om de oren kregen. Nikki Pletinckx speelde een goede wedstrijd als rechtshalf en wist steeds vrije medespeelsters te vinden, maar de daarop volgende eindpass was meestal niet goed. Rust, met een wat gelukkige en krappe voorsprong.
In de tweede helft brachten de trainers een 1.4.4.2 opstelling tussen de lijnen. Dit door een gebrek aan spitsen en het sterker maken van de as. Vérouschka had het schiereiland verlaten en Brenda Eeltink was als extra middenvelder geposteerd. Toch ging het fout in de 52e minuut. Het niet rigoreus ingrijpen en wegwerken van de bal, leidde een schietkans in voor de gastvrouwen en de 1-1 was een feit. Maar EVC pakte de draad weer op en er werd ineens ook beter gevoetbald. De opbouw en het verdedigen van Jessie Lof, Daniëlle Kalk, Annet Steinhauzer en Melissa Sluiman waren goed verzorgd, waardoor de middenvelders steeds in balbezit kwamen en ook op konden komen en de spitsen aan het werk konden worden gezet. Na luttele minuten stond de Edammer equipe weer op voorsprong. Een prachtige pass van Selma stelde Irene instaat om de bal onder de uitkomende keepster door te schuiven, 1-2. Nog geen tien minuten daarna kreeg EVC een corner aan de rechterzijde. De hoekschop van Marieke was uitstekend. De mee opgekomen kopspecialist Daniëlle kwam net wat lengte te kort, maar voorbij de tweede paal nam Suze Schouten de bal vol op de pantoffel van haar chocolade been en het was raak, 1-3. In de 70e minuut wist Marken de aansluitingstreffer te produceren (2-3) en was er nog een lange weg te gaan. Maar slechts twee minuten erna brachten onze dames de marge weer op twee en leek het verzet van de thuisclub gebroken na deze mentale tik. Een werkelijk schitterende no look pass van Irene, puur op gevoel, kwam in de loop van Selma en met veel precisie vond zij de lange hoek, 2-4. Even leek Debby van den Berg ook nog in kansrijke positie te komen, maar helaas moest zij het in een sprintduel afleggen tegen de back. De slotminuut was aangebroken en de zege leek binnen, maar Marken wist zowaar de 3-4 te scoren en er volgden ook nog twee minuten blessuretijd. Enkele corners van de schiereilanders werden met kunst en vliegwerk onschadelijk gemaakt en de rood/groenen plaatsten nog een razendsnelle counter. Er volgde een mooie technische actie van Marieke, waarna Suze een afgemeten voorzet verzond en Irene de eindstand van 3-5 op het scorebord schoot. Voor de vorm werd de aftrap nog genomen, waarna de arbiter het eindsignaal uit zijn fluit toverde. Een goede overwinning in een zwaar duel.