EVC JO10-1 wint topper en is koploper!

EVC JO10-1 – Hercules Zaandam JO10-2 (1-2, rust) 5-2 voor EVC JO10-1
(5e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2017-2018)

Eén van de teams die dit seizoen tot nu toe onder de radar gebleven is op de website van EVC is JO10-1. Samen met JO11-1 vormt dit team de voormalige E-selectie. Zij trainen onder leiding van een aantal ouders (Dennis van Montfort, Dennis Treuren, Caspar Keuss), Dennis Molenaar van de seniorenselectie, John Latdorp van JO19-1 en een viertal jeugdspelers die als trainer hun maatschappelijke stage volgen: David Kemper, Colin Hetjes, Corneel van Rijn en Joep van Gog). Daarnaast volgt doelman Tygo Gedikink samen met tal van andere jeugdige doelmannen de wekelijkse training bij Marijn van Zanten, Do Zoetebier, Jeffrey Kemper, Stan Zoetebier en Roy Bakker.

Na een sterke start met twee overwinningen in de bekercompetitie en 10 punten uit vier wedstrijden in de competitie in de 3e klasse (tegen RCZ werd een 4-0 voorsprong nog uit handen gegeven: 4-4) stond afgelopen zaterdag de topper tegen Hercules Zaandam JO10-2 (12 uit 4) op het programma. De coaches/begeleiders op zaterdag, Dennis van Montfort, Caspar Keuss en Dennis Treuren, konden beschikken over alle manschappen: Tygo Gedikink (k), Shane Heerland, Jim Spaargaren, Shane Treuren, Dapper Keuss, Hudhaifah Oukhanim, Anass Chemlali, Jake Keizer en Lex van Montfort. De voorbereiding was goed, de warming-up ook, maar toch stond er na één minuut al 0-1 op het scorebord. EVC schudde de schouders, rechtte de rug en ging in de achtervolging. Een serie fraaie aanvallen was het gevolg maar de gelijkmaker volgde niet. Integendeel: Hercules schoot raak na een snelle tegenaanval (0-2). Dit was niet volgens het spelbeeld maar dat telt nu eenmaal niet. Roodgroen was gelukkig niet onder de indruk maar toonde zich juist nog meer vastberaden. Dapper schoot met rechts van afstand en de bal zeilde tegen de touwen: de aansluitingstreffer was een feit (1-2). Ondanks prachtige combinaties en een veel beter veldspel dan de bezoekers lukte het EVC niet om gelijk te maken voor de pauze. In de rust hebben de coaches ongetwijfeld de juiste aanwijzingen gegeven want Edam ging na de thee nog beter spelen en overvleugelde de Zaandammers volledig. Na een fraaie balcontrole passeerde Anass een tegenstander en schoot met rechts raak (2-2). Roodgroen hield de touwtjes strak in handen, liet Hercules naar adem happen maar het duurde toch nog een minuut of tien alvorens het een zeer verdiende voorsprong nam. Lex liet zijn fraaie traptechniek zien en liet een gevoelvolle hoekschop los en Dapper kopte hard raak (3-2)! Tygo kon zich inmiddels beperken tot het verwerken van een paar terugspeelballen en was meteen het eerste station in de opbouw. De eveneens sterk spelende Shane Heerland, Shane Treuren, Jim en Hudhaifah vonden elkaar steeds gemakkelijker in eenvoudige maar o zo doeltreffende combinaties en wisten zo steeds de snelle en lepe voorwaartsen Lex, Anass en Dapper telkens te vinden. Het talrijke publiek genoot zichtbaar! Hudhaifah werd door Shane Heerland de diepte in gestuurd, een Hercules-speler vond geen andere oplossing dan en overtreding te maken en jeugdscheidsrechter Reinhard van Daalen wees terecht naar de stip. Dapper schoot raak (4-2)! De wedstrijd verdiende een mooie score en die kwam er ook. Met een rake knal zorgde Anass voor het welverdiende kwintet (5-2). Conclusie: een heel goed spelend EVC JO10-1 zegevierde verdiend in de topper tegen Hercules en gaat nu aan kop in de competitie! Mannen, jullie zijn goed bezig! Geef dit een fraai vervolg!
Heel veel succes, Mannen! Wees scherp!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …