C1 boekt zakelijke overwinning

EVC C1 – Monnickendam C1: 4-2

Na de uitstekende wedstrijd tegen hoofdklasser HBC vorige week (9-1), nu een minder hoogstaande partij tegen middenmoter Monnickendam. De jongens werden gewaarschuwd voor onderschatting, maar toch sluipt dat in zo’n wedstrijd. Duels werden niet scherp genoeg aangegaan, passes waren niet zuiver, het combineren ging stroef en het sterke punt van dit elftal (bal in hoog tempo rond laten gaan) zagen we te weinig terug. Dat het toch met de rust al 4-0 stond kwam door spits Aaron, die wél scherp was en met twee assists en twee doelpunten man of the match was. De assists waren op rechtsbuiten Timon, die door goede loopacties (van buiten naar binnen) Aaron op het idee bracht om de bal diagonaal en in de loop in te passen. De ballen waren op maat en met de juiste snelheid gegeven, want de uitstekende keeper kon ze niet onderscheppen.
In de tweede helft scoorde Monnickendam twee keer, waardoor de groenwitten er nog in gingen geloven. Aan de andere kant miste EVC zeker vier grote kansen. Het had zomaar 8-2 kunnen worden.
Na afloop concludeerde de trainer dat volgende week tegen concurrent De Rijp meer scherpte en handelingssnelheid nodig zijn. Iedereen zal dan zijn taak optimaal (niet alleen aanvallen, ook meeverdedigen) moeten uitvoeren.
Een compliment voor scheidsrechter Bart, die de wedstrijd goed leidde.