FENNA SWIER TOONT KUNDE OP KEEPSTERS TALENTENDAG

Afgelopen zondag 22 november organiseerde de KNVB een talentendag voor keepsters. De enige deelneemster van EVC was Fenna Swier uit de MC1. Waarschijnlijk te weinig keepsters uit district West 1, dus moest er ruim een uur gereden worden naar Waddinxveen in Zuid Holland. Onder belangstelling van haar vader en de hoofdtrainer/coördinator van de dames en meiden van EVC werkten vele keepsters zes verschillende trainingsonderdelen af. Er was geen wedstrijdelement aan verbonden, maar er werd wel beoordeeld door de KNVB trainers. Niet alle keepsters waren zuiver met het schot, dus konden vader Swier en ondergetekende diverse malen de hengelstok hanteren om ballen uit de sloot te vissen.
1e onderdeel : bal uit de handen schieten met de wreef en de bal klemvast pakken.
2e onderdeel : in het doel een redding verrichten, daarna afwisselend de bal in een leeg doeltje rollen of bovenhands gooien. Dan doordraaien en afwerken op doel.
3e onderdeel : dicht tegenover elkaar staan, strakke ballen vlak langs elkaar over de grond spelen, op de bal duiken.
4e onderdeel : bovenhands in elkaars handen gooien, dropkick in elkaars handen, vanaf de grond in elkaars handen schieten.
5e onderdeel : bal met juiste snelheid en richting inrollen, daarna keepster omspelen. Dan wisselen : uit de goal komen en redding verrichten.
6e onderdeel : bovenhands ingooien, bal klemmen, snel omdraaien en op diverse manieren op snelheid door de loopladder.
Al deze onderdelen bleek Fenna prima te beheersen en dat is mede een compliment aan de keeperstrainers van EVC. Maar het is ook een compliment voor Fenna zelf. Haar motivatie is enorm, getuige het feit dat zij op dinsdag de keeperstrainingen volgt, daarna met de teamtraining van de MC1 meedoet, op donderdag met haar team traint en dan vaak ook nog eens aan de keeperstrainingen van de VR1 deelneemt. Met haar aanleg en enorme lovenswaardige motivatie en inzet kan zij ver komen.
Binnen enkele weken krijgt Fenna een mail van de KNVB met de mededeling of zij een volgende keer terug mag komen of niet. Uw van keepers iets minder verstand hebbende verslaggever is er bijna van overtuigd dat zij nog een keer terug mag komen.
Voor de toekomst van het vrouwenvoetbal zit het wel goed met de voetballende talenten bij EVC, maar zeer goede keepsters zoeken is vaak een probleem. Als ik Fenna iedere week bezig zie op trainingen en tijdens wedstrijden en nu weer tijdens deze KNVB training, kan ik alleen maar blij en gerust zijn, want er is een opvolger voor de op leeftijd zijnde VR1 keepster.
Ik ben trots op je. Ga zo door topper !!!
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …