C1 verslaat concurrent Beemster

EVC C1 – Beemster C1 3-0

Na de gemakkelijke overwinning vorige week zaterdag op Purmerland (0-6) versloegen onze jongens vandaag,29 november 2014, SV Beemster, dat voorafgaand aan de wedstrijd evenveel verliespunten had. Door deze overwinning is de tweede plaats achter koploper Ilpendam dichtbij gekomen. Bovendien weten we nu wat onze kansen zijn als we in de tweede seizoenshelft SV Beemster weer tegenkomen.
In de eerste helft werd er scherp en goed gespeeld. Dat bleek uit het spel van linksback Laurens, die zijn tegenstander geen millimeter ruimte gaf en een paar keer vóór hem kwam om de bal te onderscheppen en in te passen. Ook Timon was scherp vandaag: hij hield het veld breed en dook op de juiste momenten naar binnen. Na een paar kansen zei de trainer op de bank dat het doelpunt nu wel een keer mocht vallen en dat was precies wat gebeurde: na een voorzet kopte Aaron beheerst binnen. Even later maakte hij de 2-0, waarmee hij zichzelf beloonde voor zijn uitstekende spel. Het derde doelpunt werd gemaakt door Rowan na een mooie combinatie met Eric. Toen Rowan met de bal naar voren stoof hoorde ik spelers van Beemster zeggen ‘daar komt-ie, hou hem tegen’, woorden waaruit bleek dat de trainer zijn spelers voor ons geheime wapen Rowan had gewaarschuwd.
In de tweede helft gebeurde er weinig. Een paar kansen, maar de scherpte was er wat vanaf. Alvar viel in voor Kike. Het was jammer dat Hamza niet mee kon doen. Tijdens de warming-up blesseerde hij zijn hamstring. Hopelijk geneest deze blessure snel, want Hamza kunnen we goed gebruiken.