C1 verslaat RKVV Velsen C1

RKVV Velsen C1 – EVC C1: 1-7

Met maar zes punten achterstand leek Velsen een niet te onderschatten tegenstander. Toch werd het voor EVC een gemakkelijke middag. Op een goed maar klein kunstgrasveld brak Aaron Lacunes na een minuut of tien de ban door goed te anticiperen op een lange pass. De bal vloog over de laatste man, Aaron was er vliegensvlug bij en schoot beheerst met links (hij is rechtsbenig, maar hij traint geruime tijd met links) knap in de verre hoek. Het werd 2-0 door voorstopper Sam Knook, die een via de paal carambolerende bal (kopbal Aaron) met binnenkant voet binnen tikte. Voor rust kreeg Velsen één kans, maar Sjors zag de bal naast gaan. Velsen stichtte soms gevaar, speelde behoorlijk fysiek, had een paar goede voetballers, maar als team creëerden de spelers te weinig kansen, ook omdat onze achterhoede (Hamza, Rowan en John) heel moeilijk te passeren was.
Het spel van EVC was na rust beter en dat resulteerde in maar liefst vijf doelpunten. Linksbuiten Semmi Jansen was vandaag erg op dreef en was met zijn snelheid, goede dribbel en zuivere schottechniek een ware kwelgeest voor de rechtsback van Velsen. Semmi beloonde zijn goede spel met twee doelpunten en een assist op Aaron, die daarna zelfs zijn derde doelpunt van de wedstrijd maakte. Het laatste doelpunt werd gemaakt door John Latdorp, die een penalty feilloos benutte. Voor het doelsaldo was het jammer dat Velsen nog een tegendoelpunt maakte (een knappe kopbal die over Sjors vloog), maar het was de geel-blauwen gegund.
Vanwege ziekte van Eric Tol deden vandaag twee D1-spelers met: Coen Prinsze en Twan Dijkhuizen. Beiden speelden een prima wedstrijd! Ook Noah Rutten van de C2 deed weer mee en speelde goed.
Man of the match was de scheidsrechter. Een nog jonge jongen die zeer neutraal floot en geen enkele fout maakte. Mijn complimenten.