Fortuna W. E2 te sterk voor EVC E1

EVC E1 – Fortuna Wormerveer E2 (0-4, rust) 1-8 voor Fortuna W. E2

(28-11-2015, 4e wedstrijd fase II competitie seizoen 2015-2016)

De E2 gaf het goede voorbeeld. Het won met 4-2 van Purmerland E2. Op een prima bespeelbaar A-veld en onder Fris maar Fraai(e) omstandigheden mocht EVC E1 trachten een goed vervolg te geven aan de zege van de trainingsmaatjes van de E2. De E1 had vorige week zijn visitekaartje afgegeven door als ware Comeback-kids driemaal terug te komen van een achterstand en alsnog de zege te grijpen tegen HSV E1. Er was ook goed getraind de afgelopen week en dus waren de voortekenen veelbelovend. Roodgroen aan met: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends (defensie), Colin Molenaar, Bink Mulder (middenveld), Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Gene Brandt, Sajad Rahimzadeh (aanval). Tegenstander was Fortuna Wormerveer E2, een selectieteam van een vereniging met van oudsher een heel goede jeugdafdeling. Een vereniging met 10 E-teams tegenover EVC vijf.
Helaas, na acht sterke wedstrijden in de hoofdklasse en drie in ander verband (beker, oefen) was het vandaag al voor de rust duidelijk dat niet elke groenhemd voor 100% geïnspireerd was. In deze zware (hoofd)klasse moet elke speler Top zijn om het vereiste niveau te halen. Dat was niet het geval. De praktijk is dat als enkele spelers minder dan 100% zijn de tegenstander daarvan al snel profiteert. Op een lager niveau is dat lang niet altijd zo, in de hoofdklasse wel. Leerzaam? Ja, dat zeker. Vervelend, ja, tuurlijk. Maar goed: we mogen ook niet verwachten dat kinderen van 10 elke wedstrijd en elke training hun hoogste niveau halen. De rust brak aan met een 0-4 achterstand. Vlak na de thee was de E1 scherper en leek het nu wel te kunnen opboksen tegen een heel goed voetballend Fortuna. Na 10 minuten zetten de bezoekers echter nog eens aan en zo liep de score toch op. Sajad was bij een scrimmage het meest alert en scoorde 1-6. De einduitslag was 1-8 voor de Fortunezen.
Het sportieve Fortuna speelde een prima wedstrijd, EVC had een off-day. Komende week gaan we gewoon weer goed trainen en werken aan de verbeterpunten. Volgende week zaterdag vertrekken we op het interessante tijdstip van 7.15 uur (…) naar Koedijk E1 voor de ontbijtwedstrijd tegen de koploper. Mannen, heel veel succes!!!