Competitie- en bekerindelingen 2017-2018 (update 12 augustus).

Nadat de KNVB de competitie-indelingen voor het seizoen 2017-2018 bekend had gemaakt zijn nu ook de bekerindelingen bekend.

In vergelijking met vorig seizoen is er op zaterdag een seniorenteam minder. De Zaterdag 5 van leider Frank Kaars is gestopt. De Zaterdag 4 van leiders Giel en Ard Oudejans wordt komend seizoen Zaterdag 3, want zij waren afgelopen seizoen kampioen en zijn gepromoveerd naar de reserve 3e klasse. De Zaterdag 4 wordt nu het team van leider Frank Schoute. Komend seizoen hebben we dus op zaterdag drie seniorenteams in de A-Categorie; Zaterdag 1 t/m 3.

Zondag 2 was afgelopen seizoen ook kampioen, maar koos ervoor om niet te promoveren en is nu ingedeeld in een klasse waarbij bijna alle uitwedstrijden op de fiets kunnen.

Bij de jeugd was afgelopen seizoen JO19-1 kampioen geworden in de 2e klasse op zondag. Zij gaan terug naar de zaterdag en zijn ingedeeld in de 1e klasse, een pittige zo te zien. Daarmee is JO19-1 bij de jeugd het enige team in de A-Categorie.

Hieronder alle competitie-indelingen en de indelingen van de zaalteams. De competities in ‘blauw’ zijn gewijzigd t.o.v. de eerder bekend gemaakte indelingen. Dat heeft dan te maken met de tegenstanders. Er zijn teams bijgekomen/afgevallen. Alleen Zaterdag 4 is op verzoek heringedeeld in de reserve 5e klasse.

Hieronder alle indelingen van het bekervoetbal.

De competitieschema’s voor de A-Categorie waren al bekend. EVC Zaterdag 1 begint op 23 september met een thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk. Een week later staat direct een ’topper’ op het programma. EVC gaat dan op bezoek bij DVC Buiksloot. Hieronder de seizoenskalender voor Zaterdag 1, Zaterdag 2, Zaterdag 3 en JO19-1 (de categorie A-teams). JO19-1 speelt voor de winterstop een halve competitie. Dat is nieuw in de 1e klasse bij de jeugd. Na de winterstop speelde de bovenste helft een hele competitie om promotie naar de hoofdklasse. De onderste helft wordt heringedeeld in de 1e klasse en speelt dan ook een hele competitie.

Wat nu alleen nog volgt zijn de speelschema’s voor de competities van de B-Categorie.

De programma’s voor het bekervoetbal op zaterdag 2, 9 en 16 september zijn klaar. Deze staan hier.
Voor de duidelijkheid: bekervoetbal valt onder de categorie A en daar is geen vrijstelling van wedstrijden voor mogelijk.

Verder zijn alle teampagina’s weer bijgewerkt, kortom seizoen 2017-2018 kan van start!

Erwin Rossenaar
Wedstrijdsecretaris.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …