De jongens maken het weer spannend

Beste EVC-ers,

Met een heerlijk herfstweertje vertrokken we naar Broek in Waterland. De jongens hadden er zin in gezien de uitgelaten sfeer in de kleedkamer, of kwam het misschien toch door het weer!?
We begonnen in ieder geval goed aan de wedstrijd. We hadden al gehoord dat SDOB een fysiek sterke ploeg is maar onze jongens weerde zich goed. Stevige duels met goed cominatievoetbal zorgde er voor dat we snel op voorsprong kwamen. Tot aan de time-out liep het lekker en konden we een kleine voorsprong noteren. Na de time-out echter een ander beeld. SDOB gooide er een schepje strijdlust bovenop en kwam langszij en nam de leiding in de wedstrijd. Ze werden ook geholpen doordat wij onze kansen niet benutten en Steven, die verder goed stond te keepen, een foutje maakte. Zoals Peter en ik steeds zeggen, fouten maken mag maar leer er wel van. Steven deed dat, keepte weer attend en voetbalde ook weer goed mee. Wij lieten de koppies een beetje hangen en waren even vergeten dat we met hard werken altijd een eind komen in een wedstrijd.
Even pauze, lekker limonade drinken en nog even de koppies bij elkaar. Wat waren de afspraken ook al weer, waar zijn we goed in en hoe hebben we onze vorige wedstrijden gewonnen?
En ja hoor de tweede helft kwam SDOB er niet meer aan te pas. Door vroeg en goed druk te zetten voor onze aanvallers, Bram, Tygo en Yannick, het goed aansluiten van Casper en het sterk verdedigen van ons duo T&T kwam SDOB nauwelijks op onze helft. Tijl en Tijn maakte in balbezit het veld goed breed om zo op te kunnen bouwen, Casper speelde een hele goede wedstrijd en verdeelde het spel zeer goed, Bram had mooie acties en komt ook centraal steeds beter in zijn spel en Yannick en Tygo waren echte plagen voor de verdedigers van de tegenpartij. Eigenlijk een makkie als je de wedstrijd zag, maar niet in de uitslag. Ik denk wel zes keer de paal en lat geraakt. Dus vijf minuten voor tijd stond het nog maar 5-5. Nog meer druk zetten en SDOB kwam helemaal niet meer van hun eigen helft af. Een paar mooie reddingen van hun keeper en dan toch nog op het einde de winnende treffer.
Jongens goed gespeeld! Jullie bleven er in geloven en bleven goed voetballen! Complimenten.
Op naar de volgende wedstrijd tegen Spirit.
Doelpuntenmakers: Casper 1, Tygo 1, Bram 1 en Yannick 3