DSS MD1 (D6M) – EVC MD1 : 8 – 0 (halve KNVB bekerfinale)

Gisteren (maandagavond 25 april), op een afgeladen EVC complex, is het de MD1 meiden niet gelukt om zich te plaatsen voor de bekerfinale. De DSS selectie bleek toch een maatje te groot voor ons..
De wedstrijd werd bij ons gespeeld, met DSS als “thuisploeg” vanwege verschuivingen. Bedankt nog daarvoor, DSS!

Er moet gezegd worden dat we ons “mannetje” gestaan hebben in deze wedstrijd.
Dit team van DSS speelt normaal in de jongens competitie (als D6M), en is mede een combinatie met Telstar, welbekend om z’n goede dames teams.
Na een gezamenlijke opkomst en het handen schudden van deze uiterst sportieve meiden (en begeleiding) werd vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat het lastig zou worden. Er werd lustig gecombineerd door DSS, en de duels werden vaak door DSS gewonnen.
Toch gaven we het niet weg, we vochten voor iedere bal en onze verdediging maakte het ze knap lastig.
Tot de “16” ging vaak relatief simpel, maar dan bleek toch dat we een redelijk stevige vesting om het doel hadden gebouwd, met onze keepster als rots in de branding. Ze heeft gisteren echt laten zien dat ze gewoon goed kan keepen, en ons voor menig tegendoelpunt behoed met prachtige reddingen.
Een aantal doelpunten ontstonden uit afstandsschoten en uit een corner, prachtig hoor, en onhoudbaar voor een D-keepster in zo’n groot doel. Een paar keer kwamen we nog wel richting hun doel, maar we misten aansluiting van achteraf omdat iedereen in standje “verdedigen” stond (logisch ook..).

Als ik DSS inschat maken zij grote kans op de titel, en is het dus geen schande om daarvan te verliezen.
Alle supporters bedankt voor de steun, jullie waren geweldig en in grote getale aanwezig!

(Ook de “catering” bedankt voor de opvulling van de kantine!)

Twee trotse coaches

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …