Zeges voor EVC JO11-1 en JO11-2

Toernooiwinst voor EVC JO11-1 en JO11-2 in het Rob Schuttoernooi!

De elementen waren de grootste tegenstanders voor EVC JO11-1 en JO11-2 op het uitstekend georganiseerde Rob Schuttoernooi van ons eigen EVC. Het was namelijk tropisch warm!
De spelers en begeleiders wisten echter heel goed om te gaan met deze vroege zomerhitte. Zij pasten namelijk een beproefd recept toe van de oude Egyptenaren. Een recept dat later is vervolmaakt door andere woestijnvolkeren: blijf zoveel mogelijk uit de zon! Deze truc bleek uiterst effectief: zo stonden de beide doelmannen, Koen van Beek (JO11-1) en Boris Wiedijk (JO11-2) op het D-veld voortdurend in de schaduw en bovendien hoefden zij niet tegen de zon in te kijken.
Het was snel duidelijk dat beide EVC-teams in hun poules moesten werken aan hun doelsaldo om in aanmerking te komen voor de toernooizege. Het was dus zaak om zoveel mogelijk te scoren. Een schot naast of over betekende tijdverlies en dus minder gelegenheid om ‘te doelpunten’. Bijkomend voordeel van de Toegepaste Truc: aan de slootkant van het D-veld staat een enorme haag brandnetels. Roodgroen speelde echter vanuit de schaduw steeds richting het andere doel en hoefde dus vrijwel nooit de bal uit de brandnetels te halen in de jacht op goals! In zijn jeugdjaren heeft Johan Cruijff (jawel!) hier een kort essay over geschreven. Coach Marcel Tierolf is een fervent Cruijff-fan en een verwoed lezer: de credits voor deze Tweede Truc gaan derhalve naar Marcel!
Onder leiding van de coaches Jacco Steur en CeesJan Joosten speelde JO11-2 tweemaal tegen én Volendam én KFC. Met één draw en drie overwinningen pakte Roodgroen heel terecht de toernooiwinst! De spelers die mochten juichen (en dat ook deden!): Boris Wiedijk (k), Tim Steur, Victor Surie, Tim Knegt, Steije Douna, Rick van Velden, Niek Pistora, Mike Latdorp, Jesse Joosten! Opvallende zaken: de razendsnelle rush en zoevende schuiver van Tim Steur, de doelpunten van Mike Latdorp en de ongehoord fraaie ‘goals van afstand’ van Niek Pistora!
JO11-1 had al toernooi-ervaring opgedaan op Marken en in Ilpendam. ‘De onzen’ speelden een sterke wedstrijd tegen Always Forward (uit Hoorn). Na een uiterst fraaie combinatie scoorde Bink Mulder heel fraai 1-0 maar helaas maakte AF in de ‘dying seconds’ gelijk. Het doelsaldo zou daardoor allesbeslissend worden. Oosthuizen won zijn eerste wedstrijd maar ‘moest er aan geloven’ tegen EVC. Met 6-0 werden de Kraaien overrompelend verslagen door een uitstekend combinerend Roodgroen. Forward won ook heel ruim en dus moest EVC tegen Volendam ‘op doelpuntenjacht’. Het Andere Oranje had een ‘ander Oranje’ gestuurd dan in het programmaboekje vermeld stond. Dat andere team had al twee keer dik verloren en was al uitgeblust toen ‘De Derby’ nog moest beginnen. Kort en goed: 14-0 voor EVC in 20 (…) minuten. Het was een beetje sneu voor de Volendammers maar daar hebben spelertjes van 10 jaar geen boodschap aan. Die willen doelpunten maken ongeacht de tegenstander. Uiteindelijk was het doelsaldo van EVC een stuk beter dan dat van de Horinezen en was de toernooizege voor Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen, Colin Molenaar, Bink Mulder, Milan Alberts, Kick van der Vlies, Rayan Morrhabi en Tom Tierolf! Opvallende zaken: de doelpunten van Rayan Morrhabi, het intelligente spel van Colin Molenaar en vooral het ‘elkaar de bal gunnen’ van álle spelers!
Complimenten voor alle Roodgroenen voor het omgaan met de omstandigheden, voor het goede spel en de waardering voor elkaar! Een compliment ook voor de sportieve tegenstanders en een Hoed Af voor de organisatie!!!
Het programma: op 9 juni de wedstrijden tegen de in grote vorm verkerende moeders en op 10 juni de officiële afsluiting bij EVC!
Blijf scherp!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …