Dure verliespunten B2

Omdat koploper Volendam verrassenderwijs verloor van SDOB, waren dit twee dure verliespunten. EVC speelde zeker niet top, maar een overwinning was mogelijk, hoewel Zaanlandia helemaal geen slechte tegenstander was. EVC kwam op voorsprong nadat Marc zijn schot op de paal in de rebound verzilverde. Zaanlandia kreeg daarna enkele grote kansen, maar keeper Sjors behoedde het elftal met knappe reddingen voor een tegendoelpunt. Na rust scoorde Zaanlandia uit een corner die goed genomen werd waardoor de bal in een keer in doel zeilde. EVC werd nog een keer gevaarlijk toen Laurens knap op links doorbrak en Marc in schietpositie bracht. Zijn schot werd echter geblokt. Het was jammer dat de bal net niet kon worden verlengd naar Sam, die helemaal vrij stond en zeker had gescoord.
De wedstrijd werd ontsierd door verongelijkt gedrag van enkele Zaanlandia-spelers. Opgewonden standjes lieten zich vallen en claimden een overtreding. Gelukkig bleef scheidsrechter Jack kalm en om erger te voorkomen, floot hij keurig op tijd af. Na de wedstrijd bleef het geklaag nog wat aanhouden, maar de coaches van Zaanlandia traden uiterst professioneel op door de jongens enige tijd op het veld te houden en tot rust te manen. Tijdens de wedstrijd viel al op dat enkele spelers hun medespelers voortdurend corrigeerden. Zo hoort het ook. Al met al blij dat de zaak niet uit de hand liep.