Limmen JO17-1-EVC JO17-1: 5-2

Hamza en Alvar waren geblesseerd, Jans hand zat nog in het gips, maar gelukkig waren Aaron en Rowan bereid om mee te doen. Belangrijke versterkingen, omdat we tegen de koploper moesten. Thuis 1-8 verloren, maar nu waren de kaarten anders geschud. EVC is de laatste weken namelijk sterker geworden. Tot acht minuten voor tijd – met de stand 3-2 – zat er zelfs een gelijkspel in.
De start was optimaal: na drie minuten glipte de watervlugge Aaron langs twee, drie verdedigers en met links schoot hij de bal onder het lichaam van de keeper. Ongeloof maakte zich niet alleen van ons meester, maar ook van het rijkelijk toegestroomde publiek. De boodschap die trainer Peter net voor het begin van de wedstrijd de jongens inprentte – ‘we gaan hier winnen’ – leek bewaarheid te worden. Limmen nam echter snel het initiatief over en liet zien waarom de ploeg slechts drie verliespunten heeft. Alle spelers waren technisch en tactisch sterk, maar absolute uitblinker was de nummer 10 – al was de spits ook zeer beweeglijk en balvast. Deze jongen liep perfecte ‘looplijnen’ en nadat hij uit de rug van Laurens was gelopen liet hij oog in oog met Sjors geen steek vallen: 1-1. Het werd 2-1 na een slippertje van Jens, die zich overigens ontwikkelt tot een hele goede mandekker en ook deze wedstrijd liet zien hoe je een duel moet ingaan. Het werd ook nog 3-1 voor de rust. Dat was conform de krachtsverhoudingen, ofschoon twee doelpunten te makkelijk waren weggegeven.
Na peptalk van Peter in de rust begon EVC sterk aan de tweede helft. Het werd zelfs 3-2 na een mooie een-twee tussen Danny en Aaron. Doelpuntenmaker? Aaron natuurlijk: ongrijpbaar en een groot scorend vermogen. Limmen kreeg kansen, maar Sjors keepte alert en hield zijn doel schoon. EVC brak steeds vaker uit. Rowan stak het hele veld over en wist de bal net niet over de keeper te krullen. Jan viel in en gooide onmiddellijk de beuk erin. De wedstrijd kantelde. Aaron speelde de geheel vrijstaande Sam op rechts aan maar de grens- en scheidsrechter zagen er buitenspel in. Een hard genomen vrije trap van Kike stuitte van de borst van de keeper en in de rebound vloerde de keeper de instormende Laurens en Sam. Geen opzet in het spel, maar wel een overtreding. De scheidsrechter gaf echter een vrije schop voor de keeper. Zo bleef het 3-2 en in de laatste minuten liep Limmen (twee goals van de nummer 10: AZ gaat zich melden) uit tot een geflatteerde 5-2.
Jongens, complimenten voor het goede spel en prima mentaliteit.